Dødstallet stiger efter nye angreb mellem Israel og Hamas i nat

40 mennesker har nu mistet livet under de værste kampe siden 2014.

En bygning i 12 etager styrtede sammen efter et israelsk luftangreb mod Gaza. (Foto: MAHMUD HAMS © Scanpix)

Natten til onsdag har militante palæstinensere affyret over 100 raketter fra Gaza mod Israel.

Samtidig fløj israelsk kampfly den modsatte vej og gennemførte hundredvis af luftangreb.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at dødstallet nu er oppe på 40 - 35 i Gaza og 5 i Israel - under de voldsomste kampe mellem de to parter siden 2014.

Israel angreb sent tirsdag blandt andet en 12-etagers beboelsesejendom, der også husede kontorer for Hamas - den islamististiske bevægelse, som kontrollerer Gaza. Beboerne i bygningen havde på forhånd fået besked på at forlade den.

Se en video af angrebet:

Det israelsk militær skriver på Twitter, at man under de seneste luftangreb har dræbt nøglefigurer i Hamas' efterretningstjeneste. Det er ikke bekræftet af Hamas.

FN advarer om krig

De optrappede angreb mellem Israel og Hamas risikerer at ende i en decideret krig.

Sådan lyder advarslen fra FN's udsending i Mellemøsten, skriver Ritzau.

FN-udsendingen, norske Tor Wennesland, opfordrer parterne til at stoppe raketangrebene "omgående".

- Situationen udvikler sig til krig for fuld udblæsning. Ledere på alle sider er nødt til at tage ansvar for at nedtrappe konflikten, siger Wennesland og tilføjer:

- Prisen for krig i Gaza er ødelæggende og betales af almindelige mennesker. FN arbejder med alle parter om at genoprette freden. Stop volden nu.

Wennesland blev udnævnt som specialkoordinator i december og fungerer som generalsekretær António Guterres' øverste repræsentant i alle politiske og diplomatiske bestræbelser i forbindelse med dødvandet mellem palæstinenserne og israelerne.

En mand holder en såret pige i Gaza tirsdag. (Foto: MAHMUD HAMS © Scanpix)

Vil betale 'en meget høj pris'

FN's Sikkerhedsråd skal mødes onsdag for at drøfte kampene. Det lukkede møde er kommet i stand efter opfodringer fra flere lande.

Der synes ikke at være en forestående afslutning på volden, og Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har advaret om, at militante palæstinensere kommer til at betale "en meget høj pris" for raketangrebene.

Netanyahu har natten til onsdag erklæret undtagelsestilstand i den centrale by Lod og sendt forstærkninger til byen. Her har israelske arabere lavet voldelige protester, skriver BBC.

Israelske arabere begraver en mand fra Lod. Han blev dræbt under sammenstød med sikkerhedsstyrker. (Foto: - © Scanpix)

De seneste dages uroligheder er de værste mellem Israel og Hamas siden en krig i Gaza i 2014.

Volden kommer efter flere dages spændinger i Jerusalem, hvor israelsk politi og palæstinensiske demonstranter er stødt sammen, og hundredvis er såret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk