Dødstallet stiger til 29 efter hotelangreb i Burkina Faso

Den militante gruppe Aqim har taget skylden for angrebet på Splendid Hotel i landets hovedstad Ouagadougou.

Dødstallet er nu oppe på 29, efter en nordafrikanske fraktion af al-Qeda fredag angreb to hoteller og en café i Ouagadougou, Burkina Fasos hovedstad. (Foto: WOUTER ELSEN © Scanpix)

Dødstallet efter angrebet på et hotel i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, er nu oppe på 29. Det siger landets minister for sikkerhed, Simon Compaore.

Tre dræbte gerningsmænd er identificeret. Ministeren siger, at de var "meget unge". Det er endnu ikke klart, om de tre gerningsmænd er med i dødstallet på 29.

Frankrigs regering meddelte tidligere lørdag, at to franskmænd er blandt dødsofrene. Lørdag aften siger udenrigsministeriet i Schweiz ifølge nyhedsbureauet Reuters, at to schweizere er blandt de dræbte.

Også Canada rapporterer om dræbte statsborgere i angrebet.

- Vi kondolerer over for familier, venner og kolleger til de dræbte. Vi har tilbudt vores hjælp til Burkina Fasos myndigheder i deres efterforskning af denne forfærdelige forbrydelse, siger Canadas premierminister, Justin Trudeau.

I alt seks canadiere har mistet livet i hotel-angrebet.

Splendid Hotel, der ligger i et forretningskvarter, blev fredag aften stormet af et ukendt antal gerningsmænd.

Den militante gruppe al-Qaeda i Nordafrika (Aqim) har påtaget sig skylden for angrebet.

I en erklæring skriver den nordafrikanske gren af al-Qaeda, at gruppen målrettet gik efter hotellet, fordi det er "populært blandt udlændinge" og "besøgt af folk fra vantro nationer", skriver The New York Times.

I udtalelsen hedder det, at de militante har sendt en besked "skrevet af islams helte med deres blod og kropsdele".

Angrebet har ifølge Aqim til hensigt "at straffe korstroende for deres forbrydelser mod vort folk i Centralafrika, Mali og andre muslimske lande".

/ritzau/AFP