Dømt morder vil sagsøge Wikipedia

Den tyske mand, der slog skuespilleren Walter Sedlmayr ihjel, vil have sit navn fjernet i Wikipedias artikel om skuespilleren.

Den tyske morders navn kan stadig findes i Wikipedia-artiklen om Walter Sedlmayr. Spørgsmålet er, om en retssag kan få det fjernet. (© P4 Midt og Vest)

Bare fordi man har slået en kendt skuespiller ihjel, er det ikke sikkert, men selv ønsker at være kendt.

Den mand, der i 1990 blev dømt for mordet på den kendte, tyske skuespiller Walter Sedlmayr, vil sagsøge internet-leksikonet Wikipedia, hvis de ikke sletter hans navn i artiklen om Sedlmayr-mordet. Det skriver comON.dk

Morderen har afsonet sin dom på 15 års fængsel og forsøger nu at starte et nyt liv, hvilket kan være svært, hvis hans navn fortsat dukker op på Wikipedia.

Tysk navneforbud

En tysk domstolsafgørelse betyder, at tyske medier ikke længere må omtale morderen ved navn, og det er den afgørelse, den tyske mand og hans advokat vil henvise til ved et eventuelt sagsanlæg.

Sagen kan vise sig at blive principiel, idet den stiller spørgsmål ved, hvorvidt navneforbuddet skal virke med tilbagevirkende kraft, så tyske medier skal fjerne morderens navn fra ældre artikler i deres arkiver.

Uvist er det også om Wikipedia overhovedet har pligt til at følge det tyske navneforbud i deres online-artikler.

Facebook
Twitter