Dommedag: Kan man redde sig i Bugarach?

Masser af mennesker er strømmet til en lille sydfransk landsby. En sektleder mener nemlig, at man kan redde sig fra jordens undergang, hvis man klatrer op på et bjerg ved byen.

Normalt er landsbyen Bugarach i den sydlige del af Frankrig et ganske fredeligt sted med kun et par hundrede indbyggere.

Men sådan er det slet ikke i dag - den 21. december. Den dag nogen mener, kan være jordens undergang.

En sektleder fra USA følger sig overbevist om, at man kan redde sig fra jordens endeligt, hvis man klatrer op på bjerget Pic De Burgarach lige udenfor byen. Her vil man ifølge sektlederen kunne blive reddet af rumvæsener.

Proppet på hovedgaden

Bjerget er 1230 meter højt og består af barske klipper og snørklede underjordiske huler. Samtidig kan vejret i området være ekstremet omskifteligt, så det er bestemt ikke uden risiko, hvis man vælger at klatre op på bjerget.

DR's korrespondent Ole Ryborg er i Bugarach i dag - sammen med en hel del andre mennesker.

- Der er helt proppet med mennesker i byen, og nogle af dem har klædt sig ud som rummænd. Samtidig er der meget politi i byen, fordi myndighederne har besluttet, at bjerget skal spærres af, fortæller Ole Ryborg.

Lokale glæder sig til i morgen

Det er måske ikke helt tilfældigt, at det lige netop er bjerget ved den lille landsby, der spiller en vigtig rolle i så manges opfattelse af dommedag. Pic De Burgarach og bjergets klipper og grotter inspirerede nemlig Jules Verne, da han skrev "Rejsen Til Jordens Indre", og en stor del af handlingen i Dan Browns "Da Vinci Mysteriet" foregår også tæt byen.

Det lader dog til, at Burgarachs indbyggere glæder sig til, at al den snak om dommedag er overstået.

- De lokale er ved at være godt træt af historien om jordens undergang. De ønsker snart at få deres hverdag tilbage, fastslår Ole Ryborg.

Du kan se Ole Ryborg besøge Burgarach - og se ham bestige det mytiske bjerg i TV-indslaget øverst på siden.