Dommer afviser indianeres bøn om at stoppe Dakota-olieledning

En dommer i District of Columbia har afgjort, at en kontroversiel olierørledning kan blive taget i brug.

Stammerne Rock Sioux og Chayenne River Sioux har i flere måneder stået i spidsen for protester mod olierørledningen Dakota Access. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

En føderal dommer har afslået en forespørgsel fra en stamme af USA's oprindelige befolkning i delstaten North Dakota om at forhindre olie i at flyde igennem en del af en omdiskuteret olierørledning.

Stammerne Standing Rock Sioux og Cheyenne River Sioux er i flere måneder gået forrest under demonstrationer for at forhindre olierørledningen i at krydse deres reservat i North Dakota.

Stammerne mener, at rørledningen kan forgifte deres vand, krænke deres naturreservat og kultur og skænde de områder, der er hellige for dem.

Olierørledningen er efter planen klar fra april.

- Domstolen anerkender, at stammerne sandsynligvis vil lide uoprettelig skade mod deres mulighed for at udøve deres religion, hvis olien løber igennem olierørledningen. Men Dakota Access vil også blive hårdt ramt af et forbud, og økonomiske og logistiske problemer vil følge, sagde dommer James Boasberg fra distriktdomstolen i District of Columbia.

Stammerne Standing Rock Sioux og Cheyenne River Sioux har tidligere tabt et forsøg på at stoppe opførelsen af det sidste led i rørledningen.

/ritzau/

Facebook
Twitter