Dommer blokerer udnævnelse af Lula

En brasiliansk dommer blokerer for udnævnelsen af den tidligere præsident Lula som stabschef for den nu værende præsident Dilma Rousseff.

Brasiliens tidligere præsident Lula sammen med præsident Dilma Rousseff under torsdagens ed. (Foto: EVARISTO SA © Scanpix)

En brasiliansk dommer har udstedt et påbud om at suspendere udnævnelsen af den tidligere præsident Lula som stabschef, få timer efter han blev taget i ed, skriver BBC og flere andre internationale medier.

Det er frygten for at Lulas nye position vil afspore de juridiske undersøgelser, som lige nu føres imod den tidligere brasilianske præsident.

- I lyset af risikoen for at skade den frie udøvelse af den dømmende magt (...) efterkommer jeg anmodningen om et påbud til at suspendere udnævnelsen af hr. Luiz Inácio da Silva, skriver dommeren i sin afgørelse, som Reuters er kommet i besiddelse af.

Ifølge BBC har regeringen i Brasilia allerede sagt, at den vil appellere dommerens beslutning.

Eks-præsident Lula blev i sidste uge sigtet for hvidvaskning af penge og svindel. Det er en udløber af en kæmpestor korruptionssag med landets statslige oliefirma Petrobas i centrum.

Det er kun få timer siden, at den tidligere præsident blev taget i ed under tumultagtige forhold i præsidentpaladset. En demonstrant råbte "skam dig!", mens den tidligere præsidents tilhængere med slagord beskyldte demonstranter for forsøg på et "kup".

FacebookTwitter