Dommer giver CNN medhold mod Det Hvide Hus

Journalist Jim Acosta, som fik frataget sin adgang til Det Hvide Hus efter ordkrig med Trump, får sin akkreditering igen.

CNN-korrespondet Jim Acosta smiler bredt på vej ud af den retssal, hvor dommeren besluttede, at han skal have sin adgang til Det Hvide Hus tilbage. (Foto: REUTERS/Carlos Barria © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

CNN-journalisten Jim Acosta får sin akkreditering tilbage, efter han havde fået inddraget adgangen til Det Hvide Hus.

Det har en føderal dommer afgjort fredag.

Beslutningen er midlertidig, indtil en endelig afgørelse er truffet i sagen.

Acosta skal have pressekortet tilbage omgående og have adgang til Det Hvide Hus' pressemøder med det samme, afgjorde dommeren.

Den amerikanske tv-station havde lagt sag an mod Donald Trumps administration, som havde frataget den mangeårige Washington-journalist presseakkrediteringen efter en ophedet ordkrig med præsidenten.

Tv-billeder fra det pågældende pressemøde med præsidenten viser, hvordan Acosta stillede kritiske spørgsmål til Trump og afviste at give mikrofonen fra sig, efter præsidenten havde konstateret, at "nu er det nok".

Derpå kritiserede Trump journalisten og betegnede ham som "en uhøflig, forfærdelig person".

I løbet af de seneste to år har Acosta, der er CNN's seniorreporter i Det Hvide Hus, haft flere verbale sammenstød med Trump og hans pressetalskvinde, Sarah Sanders.

Trump har ikke lagt skjul på sin modvilje mod CNN, som han flere gange har betegnet som "fake news".

/ritzau/AP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter