Dommerkandidat forsvarer sig i sjældent interview: Jeg var jomfru

Brett Kavanaugh har ikke i sinde at trække sit kandidatur som ny dommer i den amerikanske højesteret trods anklager om sexovergreb.

I et interview med tv-stationen Fox News siger Brett Kavanaugh, at han altid har behandlet kvinder med respekt og aldrig har forgrebet sig på nogen. (© Fox News Channel)

For første gang står højesteretsnominerede Brett Kavanaugh frem og fortæller sin version af sagerne om påståede sexovergreb, der har ramt ham.

Det sker natten til tirsdag dansk tid i et interview med tv-stationen Fox News, som også Kavanaughs hustru, Ashley, deltager i.

I interviewet bliver Brett Kavanaugh blandt andet spurgt ind til, hvordan han forholder sig til anklagen om, at han til en ungdomsfest i 1980'erne skal have forsøgt at voldtage den dengang 15-årige Christine Blasey Ford.

Han var på det tidspunkt 17 år. Kavanaugh har fra starten afvist anklagerne. En anden kvinde, Deborah Ramirez, anklager Brett Kavanaugh for til en universitetsfest at have tvunget hende til at røre ved hans penis.

"Ikke engang tæt på"

I interviewet med Fox News svarer han, at han "altid har behandlet kvinder med respekt", og at han aldrig har forgrebet sig på nogen.

- Ikke i high school og ikke senere hen, siger han og tilføjer, at han var jomfru "lang tid efter high school".

- Jeg var ikke engang tæt på at have sex i high school. Det skete først mange år efter. Lad mig bare sige det sådan. Mange år efter, siger han.

Det skal dog bemærkes, at ingen af de to kvinder, der har rettet anklager mod juristen, hævder, at der var tale om fuldbyrdet voldtægt.

Sådan som Brett er

Brett Kavanaugh kalder ligesom Det Hvide Hus og en hel række republikanske politikere anklagerne mod ham for en "smædekampagne".

I interviewet fortæller juristen og hans hustru, at anklagerne har tæret hårdt på deres familie, men at han ikke har tænkt sig at trække sig fra posten til højesteret "på baggrund af falske beskyldninger".

Ashley Kavanaugh understreger, at hun stoler på sin mand:

- Det her hænger ikke sammen med, hvordan Brett er, siger hun.

Brett Kavanaugh og Christine Blasey Ford har begge sagt ja til at deltage i en høring i Senatets retsudvalg torsdag.

Juraekspert Russel Wheeler siger til nyhedsbureauet AP, at det er yderst sjældent, at nominerede til højesteretten giver interviews. Ifølge ham har lignende interviews ikke fundet sted de seneste 100 år.

Anklagerne mod Kavanaugh har udløst store protester mod dommernomineringen på sociale medier og foran Capitol-bygningen i Washington DC, hvor demonstranter i de seneste dage har huseret bærende skilte med teksten "Believe women" - "tro på kvinder".

/ritzau/DR Nyheder

FacebookTwitter