Domstol giver Trump lov til at lukke grænsen for flygtninge

Trump-regeringen må begrænse flygtninges adgang til USA, men skal lade slægtninge til borgere i USA rejse ind.

Trump-administrationen havde appelleret en kendelse fra sidste uge, som ville medføre, at regeringen skulle lade flygtninge rejse ind i USA. (Foto: © Saul LOEB, Scanpix)

USA's højesteret giver præsident Donald Trump lov til foreløbig at håndhæve et strammet indrejseforbud for flygtninge.

Det gælder indtil spørgsmålet har været behandlet af en appeldomstol i San Francisco. Det er ikke umiddelbart klart, hvornår det vil ske.

Trump-administrationen havde appelleret en kendelse fra sidste uge, som ville medføre, at regeringen skulle lade flygtninge rejse ind i USA.

Men højesteret besluttede onsdag, at den kendelse skal stilles i bero.

Samtidig led Trump-administrationen et nederlag ved højesteretten onsdag.

Domstolen opretholder en lavere domstols beslutning, der gør det lettere for rejsende fra seks lande med overvejende muslimsk befolkning at rejse ind i USA.

I sidste uge måtte Trump se sit indrejseforbud blive udvandet, da en føderal dommer på Hawaii fastslog, at kredsen af familiemedlemmer, der kan undtages rejseforbuddet, skal udvides.

Trump-administrationen havde forsøgt at få blokeret en lavere domstols kendelse om, at indrejseforbud for seks overvejende muslimske lande ikke skal omfatte bedsteforældre til amerikanske statsborgere.

Men højesteret gav altså ikke Trump medhold i dette.

Den republikanske præsident har begrundet indrejseforbuddet med, at det skal forhindre "radikale, islamistiske terrorister" i at komme til USA.

Kritikere betegner det som et indrejseforbud rettet mod muslimer.

/ritzau/AP