Domstol opretholder dom over ekspræsident Mubarak

Egyptens tidligere præsident har været indlagt på militærhospital det meste af tiden, siden han blev styrtet.

Sådan reagerede advokaten i spidsen for Mubaraks forsvar, Farid el-Deeb, da appeldomstolen valgte at opretholde dommen. (Foto: SAMER ABDULLAH © Scanpix)

Egyptens øverste appeldomstol siger ifølge Reuters lørdag, at den opretholder en dom på tre års fængsel til den afsatte præsident Hosni Mubarak og hans to sønner for korruption.

Det står dog ikke umiddelbart klart, hvor længe Mubarak skal forblive i fængslet. Begge hans sønner blev sat på fri fod i oktober, fordi deres straf blev reduceret med den tid, som de havde siddet fængslet under retsopgøret.

Den 87-årige Mubarak, der styrede Egypten i tre årtier, har siden han blev afsat efter en folkelig opstand i 2011, ligget det meste af tiden på et militærhospital.

Mubarak blev præsident i Egypten efter Anwar Sadat, der blev dræbt ved et attentat i 1981.

Det var i maj sidste år, at Mubarak og hans to sønner blev idømt tre års fængsel for underslæb for omkring 110 millioner kroner fra fonde, der skulle gå til at vedligeholde Egyptens præsidentpaladser.

Drab på flere hundrede demonstranter

Domstolene har foreløbig afvist at føre en separat retssag mod Mubarak for drab. Afvisningen er stadig ved at blive behandlet ved appeldomstolene.

Anklagerne om drab gælder flere hundrede demonstranter, der blev dræbt på og omkring Tahrir-pladsen i Kairos bymidte under den folkelige opstand mod Mubarak-regimet i januar 2011.

Mubarak blev afløst af Mohamed Mursi med tilknytning til Det Muslimske Broderskab, men han blev ligeledes fjernet efter blodige uroligheder i Egypten.

I dag er den tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi Egyptens præsident.

/ritzau/AFP