Donald Trump foreslår at injicere amerikanerne med rensemiddel og lys

Ifølge præsidenten var bemærkning på pressemøde ment som 'et sarkastisk spørgsmål'.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, luftede ved et pressemøde i Det Hvide Hus muligheden for anvendelse af varme, lys og desinfektionsmidler til behandling af coronavirusset.

Det gjorde han på baggrund af forskningsstudier, han netop var blevet præsenteret for på et onlinemøde i går torsdag. Tilsyneladende har forskere undersøgt, hvordan coronavirusset trives ved forskellige temperaturer og luftfugtighedsniveauer, herunder også hvordan virus reagerer på desinfektionsmiddel.

Trump glædede sig over forskningsresultaterne, der godt nok ikke har været udsat for peer review, og derfor ikke endnu kan godtages som valid forskning, og foreslog, at forskerne videre burde undersøge muligheden for, at desinfektionsmidler faktisk kunne injiceres i mennesker og på den måde dræbe virus indefra - og huden kunne blive behandlet med uv-stråler.

Medicinske fagfolk er efterfølgende gået på sociale medier for at advare folk mod at bruge desinficerende produkter inde i kroppen. En af producenterne siger også i en erklæring, at deres produkt ikke burde injiceres eller indtages.

Medicinske fagfolk er gået på sociale medier for at advare folk mod at bruge desinficerende produkter inden i kroppen efter bemærkninger fra Trump. (Foto: © Matt Campbell, Scanpix)

Ifølge nyhedsbureauet AFP siger præsidenten fredag, at hans kommentar var ment sarkastisk.

- Jeg stillede et sarkastisk spørgsmål for at se, hvordan journalister som jer ville reagere, siger Donald Trump til journalister i Det Hvide Hus ifølge AFP.

Donald Trump har siden sagt, at spørgsmålet var sarkastisk. Se dén kommentar i videoen her.

Det har ikke været muligt for DR Nyheder at finde de benævnte studier, hvorfor vi ikke har bedt forskere om at vurdere forskningens validitet og brugbarhed.

Det skal bemærkes, at andre studier ikke har fundet god dokumentation for, at de varmere temperaturer og højere fugtighed i foråret og sommeren vil hjælpe med at dæmpe spredningen af coronavirusset.

Du kan se, hvad Donald Trump præcist siger om brugen af lys og disinfektionsmiddel i videoen øverst i denne artikel.