Donald Trump indfører ekstra told på import af stål og aluminium

Det står nu klart, at Donald Trump gør alvor af sine ord om at indføre told på import af stål og aluminium.

Efter en uge med en masse spekulationer, står det nu klart: Den amerikanske præsident Donald Trump vil lægge en told på import af stål og aluminium.

Efter meldingerne vil den nye told træde i kraft allerede om 15 dage. Tolden på import af stål vil være på 25 procent og tolden på import af aluminium vil ligge på 10 procent.

Tolden gælder ikke USA's to nabolande Canada og Mexico, så længe de er i gang med at forhandle handelsaftalen NAFTA på plads.

Præsidenten var på forhånd blevet advaret mod at indføre tolden af en række personer. Blandt andre den republikanske leder af Repræsentanternes Hus, Paul Ryan.

Sagen fik også Gary Cohn, Donald Trumps nu tidligere økonomiske chefrådgiver til at trække sig i tirsdags. Han beskrives som arkitekten bag Donald Trumps skattereform, der blev stemt igennem i december sidste år.

Den amerikanske præsident forklarer, at han vil indføre toldsatserne på import af stål og aluminium for at beskytte amerikanske arbejdspladser.

- Jeg tror, firmaerne i vores land bliver glade, lød det fra Donald Trump.

Han understregede, at alt for meget af den aluminium, der bliver brugt i USA, kommer fra udlandet.

Da rygterne om den ny told kom frem tidligere på ugen, reagerede EU prompte og svarede igen med advarsler om, man muligvis ville indføre told på en række amerikanske produkter som Jack Daniels og motorcykler fra Harley Davidson.

Præsidenten er dog åben for forhandling med de forskellige lande.

- Vi vil være fleksible over for venner af USA, lød det fra USA's præsident torsdag aften.

Facebook
Twitter