Donald Trump: Jeg bliver den største præsident

Rigmanden Donald Trump erklærer, at han melder sig ind i kampen for at blive USAs næste præsident.

Den kontroversielle forretningsmand Donald Trump vil være den største præsident "Gud nogensinde har skabt", siger han ved annonceringen af sit kandidatur. (© Scanpix)

Den 69-årige stenrige forretningsmand Donald Trump erklærer, at han vil være USAs næste præsident.I en tale i sin skyskraber Trump Tower på Fifth Avenue i New York siger han, at han vil gøre USA til et stort land igen.

- Jeg stiller officielt op til posten som USAs præsident, og vi vil gøre dette land storslået igen, siger republikaneren.- Jeg bliver den største præsident, som Gud nogensinde har skabt, siger han videre.Vil slå Kina hele tidenI sin tale retter han en hård kritik af USAs udenrigspolitik og økonomiske politik.- Vort land er i alvorlige problemer. Vi har ikke længere nogle sejre, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.- Hvornår var det sidst, at vi så, at vi vandt over lad os sige Kina i en handelsaftale? De slår os ihjel. Jeg vil slå Kina. Hele tiden, siger han.

12 republikanske kandidaterTrump melder sig i striben af personer, som kæmper om at blive republikanernes præsidentkandidat. Mandag meddelte Jeb Bush, bror til tidligere præsident George W. Bush, at han også er kandidat.Med Donald Trump er der 12 republikanske kandidater.Trump har tjent styrtende med penge på at bygge skyskrabere. Han er også kendt for at have deltaget i reality tv-shows.Den 68 etager høje Trump Tower, der blev brugt som ramme om hans erklæring, fortæller noget om, hvad han har med i bagagen.CNN skriver på sin netavis, at han allerede har betegnet sig selv som den mest succesrige person, der indtil nu har stillet op til præsidentvalg.

Trump har ikke en chanceMen penge kan ikke købe alt.Nyhedsbureauet Reuters påpeger, at Donald Trump næppe har mange chancer for at nå så langt, at han kan tages i ed som præsident den 20. januar 2017 og afløse præsident Barack Obama.I en meningsmåling, som Reuters og instituttet Ipsos har lavet online over 13 potentielle republikanske præsidentkandidater, havner Trump næstsidst.Jeb Bush ligger nummer et./ritzau/

Facebook
Twitter