Donald Trump: Jeg har ingen justitsminister

Præsident Donald Trump har nok leveret sin hidtil hårdeste kritik af justitsminister Jeff Sessions.

Præsident Donald Trump har tidligere kritiseret sin justitsminister, Jeff Sessions, men den seneste kritik kan være tegn på en snarlig fyring (arkivfoto) (Foto: Nicholas KAMM © Scanpix)

- Jeg har ingen justitsminister, har USA's præsident Donald Trump sagt til mediet The Hill.

Selv om det ikke er første gang, præsidenten kritiserer justitsministeren, så mener republikanske analytikere ifølge mediet, at de hårde ord kan være et tegn på, at Sessions' dage i Trumps regering kan være talte.

Donald Trump har flere gange kritiseret Jeff Sessions for at erklære sig inhabil i specialanklager Robert Muellers undersøgelse af Ruslands formodede indblanding i det amerikanske valg.

Præsidenten mener, at Sessions har været for dårlig til at beskytte ham i sagen.

Donald Trump gentager i interviewet med The Hill kritikken af Sessions og siger, at justitsministeren har været meget "uretfærdig", og at han er meget "skuffet" over Sessions.

Præsidenten kritiserer også justitsministeren, der er kendt for en hård kurs over for indvandrere, for at være for blød på området.

Brian Darling, der er strateg for Republikanerne, mener, at Jeff Sessions formentlig får lov at beholde sit job indtil midtvejsvalget i november - men ikke meget længere.

Jeff Sessions har endnu ikke kommenteret præsidentens seneste kritik.

I august meddelte han i en erklæring, at ministeriet ikke vil lade sig påvirke af politiske interesser på upassende vis, så længe han er justitsminister.

/ritzau/

Facebook
Twitter