Donald Trump skaber debat igen: Gør nar af handicappet journalist

Donald Trump forsvarede sine kontroversielle udtalelser om 9/11-terrorangrebet, mens han hånede en kronisk syg journalist, som var uenig med ham.

(Foto: Randall Hill © Scanpix)

Den stenrige præsidentkandidat Donald Trump har endnu engang givet sine kritikere brænde til debat-bålet. Denne gang sker det ikke på baggrund af kontroversielle politiske udtalelser - men på grund en kontroversiel opførsel.

Under en valgtale i South Carolina i tirsdags gjorde den 69-årige mangemillionær nemlig nar ad en handicappet journalist.

Det skriver The Independent.

Kulturjournalisten, der arbejder for The New York Times, hedder Serge Kovaleski og lider af den medfødte ledsygdom AMC, som gør, at hans højre hånd er kroget og svært bevægelig.

Se situationen, hvor Donald Trump gjorde nar af den handicappede journalist Serge Kovaleski:

Donald Trump snoede sine arme og talte med vrænget ansigt i forsøget på at efterligne journalistens handicap, foran et stort publikum af tilhængere.

Den republikanske kandidat gjorde nar ad journalisten, da han forsvarede en kontroversiel udtalelse, han havde været ude med et par dage tidligere.

Her sagde han, at han efter 9/11-terrorangrebet i New York havde oplevet tusindvis af muslimer at fejre terrorangrebet i New Jersey.

Serge Kovaleski, som dengang skrev for Washington Post, dækkede angrebet og i en Washington Post-artikel fra 2001 skrev han:

'(...)myndighederne tilbageholdt og afhørte en række muslimer, der angiveligt blev set fejre angrebene med fester på tagterrassen, mens de iagttog ødelæggelserne på den anden side af floden' i Jersey City i de timer, hvor flyene styrtede ind i tvillingetårnene.

'I skal se den fyr'

I denne uge sagde journalisten så til CNN, at reporterne dengang lavede meget research i og omkring Jersey City og talte med mange myndigheder undervejs for at få hele historien med. Meget af det har han i dag glemt, men:

- (...)jeg husker ikke nogen sige, at der var tusinde - eller bare hundredvis - af folk, der fejrede. Det var ikke tilfældet, så vidt jeg husker, sagde han i et program på CNN.

Det var de kommentarer, som gjorde Donald Trump oprevet, og som han refererede til under sin tale:

- Stakkels fyr. I er nødt til at se denne mand. "Ah, jeg kan ikke huske, hvad jeg sagde! Jeg kan ikke huske det!", grimasserede Trump, mens kan viftede med armene for at demonstrere Kovaleskis handicap.

https://www.facebook.com/video.php?v=1072098069507383

FacebookTwitter