Donald Trumps tidligere kampagnechef anklages for vidnemanipulation

Paul Manafort mistænkes for at have forsøgt at manipulere vidner i en igangværende straffesag mod ham.

Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort (billedet) beskyldes for flere forsøg på vidnemanipulation i en igangværende straffesag mod ham. (Foto: REUTERS/Brian Snyder © DR ARKIV)

Anklagere beskylder USA's præsident, Donald Trumps, tidligere kampagnechef, Paul Manafort, for flere forsøg på at påvirke vidners forklaringer i den straffesag, der i øjeblikket kører mod ham.

Ifølge anklagerne har Paul Manafort og en af hans medarbejdere "gentagne gange" kontaktet to vidner både telefonisk og via krypterede beskeder i forsøget på at få dem til at ændre deres forklaringer til fordel for dem selv, skriver avis Washington Post og nyhedsbureauet AP.

Paul Manafort er tiltalt for flere kriminelle forhold, der handler om hans forretninger i Ukraine, hvor han blandt andet har udført arbejde for et pro-russisk parti i Ukraine og den tidligere præsident, Viktor Janukovitj, som har tætte forbindelse til Rusland.

Det drejer sig blandt andet om hvidvask af penge, banksvindel og skatteunddragelse. Manafort nægter sig skyldig i anklagerne.

Af et anklageskrift, som den særlige anklager Robert Mueller offentliggjorde i februar fremgår det, at Paul Manafort tilbage i 2012 hyrede folk fra et pr-firma bestående af tidligere europæiske toppolitikere til at tale for Ukraines tidligere pro-russiske præsident Viktor Janukovitj.

Derudover er Manafort tiltalt for at have drevet lobbyvirksomhed for Ukraine uden at have oplyst om det og betalt for europæiske politikere for at give deres støtte til Ukraine.

- Planen var, at de tidligere politikere - kaldet "Hapsburg-gruppen" - skulle give, hvad der lignede deres uafhængige vurderinger af Ukraines regerings handlinger. Selv om de i virkeligheden var betalte lobbyister for Ukraine, fremgår det af anklageskriftet.

Efter planen skal Paul Manafort for retten til sommer. Indtil da er han i husarrest, men det er anden gang, at anklagerne har klaget til en dommer over hans opførsel, mens han afventer retssagen.

Den særlige anklager Robert Mueller undersøger, hvorvidt Rusland forsøgte at påvirke den amerikanske valgkamp i 2016 og eventuelle forbindelser til Donald Trumps præsidentkampagne.

/ritzau/

Facebook
Twitter