Dr. Død vil sidde i kongressen

Jack Kevorkian alias Dr. Død agter at vinde et sæde i den amerikanske kongres. Han har indtil for et år siden afsonet otte års fængsel for drab efter udøvelse af aktiv dødshjælp.

Jack Kevorkian alias Dr. Død agter at vinde et sæde i den amerikanske kongres. Han har indtil for et år siden afsonet otte års fængsel for drab efter udøvelse af aktiv dødshjælp. (Foto: © Rebecca Cook, Scanpix)

Jack Kevorkian blev for år tilbage dømt for drab, da han trådte frem på nationalt TV og viste, at han gav aktiv dødshjælp til en dødsyg mand. Og her fik han det lidet flatterende tilnavn 'Dr. Død.'

Nu stiller han op til den amerikanske kongres.

Vil lovliggøre aktiv dødshjælp

Personligt har Jack Kevorkian ladet vide, at han har hjulpet omkring 130 mennesker i graven. Han har måttet love ikke at fortsætte sin praksis af aktiv dødshjælp for at blive prøveløsladt, men dette har ikke ændret hans holdning til emnet.

Den 79-årige læge agter dog at arbejde aktivt for at lovliggøre aktiv dødshjælp i USA.

En stærk kritiker af det amerikanske system

Kevorkian er ikke just en klassisk amerikansk patriot. Han vil, hvis han bliver valgt til kongressen, arbejde målrettet imod det statstyranni, som han mener, at den amerikanske regering står for.

USA er i Kevorkians øjne en kriminel nation og henviser til Irak-krigen samt fangelejren på Guantanamo Bay.

Derudover er Kevorkian en stærk kritiker af den amerikanske højesterets måde at dømme på i sager, der vedrører frihedsrettigheder for amerikanerne. Dette med særligt fokus på individets ret til selvmord.