DR foran ødelagt lægeklinik: 'Redningsfolkene har ledt hele dagen'

En person er stadig savnet efter et luftangreb på en lægeklinik i Dnipro, der har kostet mindst to livet og såret flere end 30. To drenge på tre og seks er blandt de sårede.

Et luftangreb på den ukrainske by, Dnipro, har kostet mindst tre personer livet., da et missil slog ned i en lægeklinik. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)

Et russisk luftangreb, der i nat ramte Ukraine, har kostet mindst to mennesker livet, mens flere end 30 meldes såret. Regionen Dnipropetrovsk blev hårdest ramt i nattens angreb.

Ukraines luftforsvar formåede ifølge Reuters at skyde ti missiler og flere end 20 droner ned, men angrebet afstedkom alligevel flere nedslag. Blandt andet blev en lægeklinik i byen Dnipro ramt.

Den ene af de to omkomne er ifølge regionens guvernør en 69-årig mand.

- Han passerede bare forbi, da de russiske terroristers raket ramte byen, siger guvernør Serhij Lysak.

Den anden dræbte er en dyrlæge, der blev fundet i murbrokkerne af en nærliggende dyreklinik, der også blev ramt i angrebet. Guvernøren fortæller, at to drenge på tre og seks år er blandt de sårede.

  • Efter angrebet i Dnipro i formiddags var stod en lægeklinik i flammer. (Foto: © handout, Ritzau Scanpix)
  • Flammerne er nu slukket, men ødelæggelserne på den tre-etager høje bygning er omfattende. (Foto: © DMYTRO FEDORIV, Ritzau Scanpix)
  • Mindst tre personer er døde i angrebet, mens flere end 30 er såret. Heriblandt to børn på tre og seks. (Foto: © DMYTRO FEDORIV, Ritzau Scanpix)
1 / 3

Ifølge Ruslands forsvarsministerium har man i løbet af natten angrebet ammunitionsdepoter i Ukraine.

- Målet med angrebet er opnået. Alle udpegede bygninger blev ramt, står der i en meddelelse ifølge det statskontrollerede nyhedsbureau Ria.

Stadig en savnet i ruinerne

DR’s Europa-korrespondent, Anna Gaarslev, befinder sig lige uden for lægeklinikken i Dnipro, hvor rednings- og oprydningsarbejdet stadig er i fuld gang.

- Der er er ret store ødelæggelser på lægeklinikken her i Dnipro. Redningsarbejderne er stadig i gang, siger Anna Gaarslev.

- Vi har lige talt med en mand, der arbejder på klinikken, og han siger, der stadigvæk er mennesker derinde. Han venter på nyt om sine kolleger.

I videoen her kan man se de omfattende ødelæggelser på lægeklinikken.

Det russiske luftangreb ramte lægeklinikken og en nærliggende dyreklinik i formiddags ved 11.30-tiden.

- Lige nu er billedet, at der er to bekræftede døde og omkring 30 sårede. Men der mangler stadig et menneske, en læge på klinikken. Hun er savnet, og de leder stadig efter hende derinde, fortæller Anna Gaarslev.

- Det har ikke været muligt at finde hende endnu, selvom redningsfolkene har ledt hele dagen. Det sidste, vi har hørt, er, at håbet om, at hun er i live, efterhånden er ved at være slukket.

'Forbrydelse mod menneskeheden'

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, fordømmer det russiske angreb mod civil infrastruktur, der ikke har nogen militær betydning.

- Endnu et russisk missilangreb, endnu en forbrydelse mod menneskeheden, skriver Zelenskyj på Twitter.

- Kun en ond stat vil bekæmpe klinikker. Det har intet militær formål. Det er rendyrket, russisk terror.

Internationalt lyder der også fordømmelse af angrebet, skriver CNN, der beretter, at det franske udenrigsministerium kalder angrebet en "krigsforbrydelse."

Ydermere kalder franskmændene det endnu et bevidst angreb mod civile mål "i åbenlys modstrid med international, humanitær lov."