DR i Athen: Grækerne har valgt at tilgive Tsipras

Alexia Tsipras har vundet en stor sejr ved at få et frisk mandat til at arbejde videre, fortæller DRs udsendte fra Athen.

Alexis Tsipras har fået opbakning til at fortsætte arbejdet med at få grækernes økonomi på rette køl. (Foto: PAUL HANNA © Scanpix)

Alt lader til at være status quo ovenpå det græske valg. Premierminister Alexis Tsipras vil sandsynligvis igen danne en koalitionsregering med Panos Kommenos og De Uafhængige Grækere.

DRs udsendte i Athen Camilla Markvardsen fortæller, at Tsipras med søndagens resultat har fået den opbakning fra befolkningen, han havde ønsket sig, da han udskrev valg i august. - Selv om Tsipras har gennemført et låne-spareprogram, som størstedelen af grækerne ikke ønsker, så har grækerne valgt at tilgive ham. - De har sagt, at de hellere vil give ham en chance frem for at sende de gamle konservative partier til magten, som har været med til at sende landets økonomi nær bankerot, fortæller Camilla Markvardsen.

Camilla Markvardsen kommenterer også situationen i søndags udgave af Deadline:

Tsipras har fået et frisk mandat

Tsipras kan arbejde videre, og det bliver uden venstrefløjen i hans parti. De udgjorde næsten en tredjedel af Syrizas medlemmer i parlamentet, som gik fra ham og fik ham til at træde tilbage. - Tsipras har vundet en temmelig stor sejr, når han ønskede et friskt mandat til at føre regeringen videre. Og han kommer videre uden den yderste venstrefløj i partiet. - Det bliver sandsynligvis samme regering. Han skulle allerede være godt i gang med at tale med Kommenos fra De Uafhængige Grækere, som kommer ind i parlamentet, lyder det fra Camilla Markvardsen.

Den nye regering skal gennemføre store økonomiske reformer og besparelser, som Tsipras og det gamle parlament accepterede i august til gengæld for et nyt kriselån på 86 milliarder euro. - Det arbejde træder i kraft med det samme. Allerede i næste måned kommer de internationale kreditorer for at se, om det kører på skinner. Derfor er det vigtigt at komme igang med reformarbejdet, så de kan få udbetalt de næste lånerater, pointerer Camilla Markvardsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter