DR i Brasilien: Dilma pakker allerede sine flyttekasser

Brasiliens præsident Dilma Rousseff kan miste magten, hvis Senatet i Brasilien i nat stemmer for at stille hende for en rigsret.

Alt tyder på, at præsident Dilma Rousseff skal give slip på regeringsmagten. (Foto: EVARISTO SA © Scanpix)

Meget tyder på, at Brasilien får ny præsident i morgen.

I nat skal Senatet stemme, om præsident Dilma Rousseff skal stilles for en rigsret.

Ifølge DR Nyheders journalist i Brasilien Kristian Almblad tyder alt, hvad man har hørt i debatten op til afstemningen, og hvad der bliver sagt netop nu i Senatet, på et klart flertal for en rigsretssag.

- Jeg tror faktisk, at Dilma Rousseff allerede er i gang med at pakke sine flyttekasser. Vi kan ikke være sikre før afstemningen er slut, men det tyder på vi får en ny præsident i morgen, siger han.

Dilma Rousseff anklages for på ulovlig vis at have sikret sig finansiering til sit budget i 2014, før hun blev genvalgt til posten.

Selvom mange brasilianere er glade for, at hun nu højst sandsynligt stilles for en rigsret, har de seneste måneder været et politisk cirkus.

- Der er rigtig mange brasilianere, der er kede af den måde processen har kørt på. Den måde det har kørt på i Parlamentet har simpelthen været farce-agtigt, og mange har brugt ordet bananrepublik, siger Kristian Almblad.

Ifølge Kristian Almblad kan Brasilien, på trods af de mange skandaler, komme styrket ud på den anden side.

- Det her er en test for det demokratiske Brasilien, og selvom det ikke har set kønt ud, så kan man håbe på, det her er en oprydnings som på lang sigt sender Brasilien på en mere demokratisk bane med mindre korruption og levebrødspolitikere.

Se DR's reportage fra Brasilien i følgende video:

FacebookTwitter