DR i Brasilien: Farceagtig forestilling afløses af rigsretssag

Rigsretssagen mod Dilma Rousseff har vækket stærke følelser blandt den nu suspenderede præsidents støtter - men nu ser de frem til at få en afklaring.

Præsident Dilma Rousseff afløses nu af den hidtidige vicepræsident, Michael Temer. (Foto: © Fernando Bizerra Jr., Scanpix)

I Brasilien har et flertal i det brasilianske senat netop vedtaget, at præsident Dilma Rousseff skal stilles for en rigsret - og dermed bliver suspenderet.

55 senatorer stemte ja til en rigsretssag, konstater senatets formand.

Dilma Rousseff har endnu ikke reageret på senatets beslutning, som blev taget i takt med, at solen stod op i hovedstaden Brasilia. Det fortæller DR's journalist i Brasilien, Kristian Almblad.

- Om få timer skal hun forlade præsidentpaladset, og forventningen er, at der vil komme med en kort melding. Men at hun er skuffet og vred over beslutningen, er der næppe nogen tvivl om.

Dilma Rousseffs støtter vil formentlig tage beslutningen med relativ ro, til trods for at sagen tidligere har vakt voldsom vrede hos nogle, siger Almblad.

- Den her proces har været så lang, og det har tydet på, at der ville komme en rigsretssag i så lang tid, så jeg tror, at det værste raseri er overstået.

- Nu tror jeg, mange håber på, at den her meget lange og til tider farceagtige forestilling skal afløses af en reel retssag, hvor vi kan få en afklaring på, om præsidenten kan vende tilbage, eller om hun skal fortsætte ud i mørket, hvor hun er på vej ud nu.

Præsidentens post bliver senere i dag overtaget af den hidtidige vicepræsident, Michael Temer.