DR i Bruxelles: Demonstranter heilede og affyrede kanonslag

En større gruppe sortklædte demonstranter ødelagde en ellers fredelig mindehøjtidelighed i Bruxelles søndag eftermiddag.

En mand er blevet slået i gulvet, efter at han havde forsøgt at fjerne de sortklædte demonstranters banner.

Hvad der startede med at være en fredelig mindehøjtidelighed på Børspladsen i Bruxelles ændrede sig pludselig til en højspændt situation mellem politi og en gruppe højreekstremistiske demonstranter.

Det fortæller DR Nyheders Clara Binczak Lindhardt, der var på Børspladsen i det centrale Bruxelles, da folkestemningen pludseligt ændrede sig.

- Lige pludselig gennede kampklædt politi folk væk, fordi der i den anden ende af pladsen stod en gruppe sortklædte mænd, mange af dem med masker for ansigtet, og lavede heilebevægelser, mens de råbte ting som "Belgien for belgiere", fortæller Clara Binczak Lindhardt fra Bruxelles.

Den højreekstremistiske gruppe på cirka 50 personer stod og råbte i et kvarters tid inden, inden politiet fik presset dem væk fra pladsen.

I de hektiske minutter blev der ifølge Clara Binczak Lindhardt affyret to kanonslag, og nogle stod med romerlys.

- De almindelige belgiere, der var samlet på pladsen, var dybt forargede over de hadske udmeldinger fra gruppen af demonstranter. Især på en dag som i dag, hvor det netop handlede om at minde en masse mennesker, der er døde på grund af en anden form for had, siger Clara Binczak Lindhardt.

Den belgiske avis De Standaard vurderer, at der var omkring 450 sortklædte demonstranter. Politiet har anholdt omkring 10 personer.

Belgisk politi satte ind med kampklædte betjente og vandkanoner for at fjerne de sortklædte demonstranter.