DR i Jerusalem: Angreb mod Hamas-leder er en bevidst optrapning

Israel har optrappet konflikten i Gaza med over 150 angreb i nat, og især angrebet mod en Hamas-leders hjem skal ses som et nyt skridt i konflikten, fortæller DR's korrespondent.

En palæstinenser sætter her et billede af Hamas-leder Ismail Haniyeh i ruinerne af hans hus, der blev bombet i stykker af et israelsk angreb natten til tirsdag. (Foto: © Mahmud Hams, Scanpix)

Israels premierminister Benjamin Netanyahu sagde mandag, at Israel var forberedt på en lang indsats i Gazastriben, og den kurs blev med det samme bakket op.

- Israel har i nat angrebet over 150 mål i Gaza og har dermed optrappet konflikten markant, fortæller DR's globale korrespondent Steffen Kretz fra Jerusalem.

Angreb på Hamas-leders hjem ændrer konflikt

Et af de angreb udstikker i særlig grad en ny kurs i konflikten.

Et israelsk militærfly affyrede natten til tirsdag en raket mod Hamas' politiske leder Ismail Haniyehs hjem i Gaza, fortæller Gazas indenrigsministerium ifølge Reuters.

- Man skal se det symbolske i det angreb. Israel sender et signal om, at de vil gå direkte efter Hamas' topledelse, fortæller Steffen Kretz.

Israel ved ikke hvor Hamas-ledelsen er

Ismail Haniyeh var ikke i hjemmet under angrebet, som ikke kostede menneskeliv. Men det vidste Israel på forhånd, vurderer Steffen Kretz.

- Israel ved godt, at Hamas-ledelsen er gået under jorden. Men de går her efter et synligt mål og viser, at de ikke er i tvivl om, hvor ledelsen normalt ville opholde sig. Hamas-ledelsens nuværende opholdssted kender Israel imidlertid ikke, mener Steffen Kretz.

- Israel havde fået ram på dem, hvis de kunne, siger han.

Vil stå stærkere til forhandlinger

Israel er blevet opfordret fra både FN og USA til at arbejde hen imod en snarlig våbenhvile. Men både Netanyahus udmelding og bølgen af angreb viser, at det ikke er på dagsordenen.

- Indenrigs sender man et signal om at fortsætte, og udadtil et signal om, at man har tænkt sig at stå så stærkt som muligt ved forhandlingsbordet, når der engang skal forhandles, vurderer Steffen Kretz.