DR i London: Anholdt havde psykiske problemer og kontakt til højrenationale grupper

Motivet til drabet på Jo Cox er stadig uklart, mens der kommer flere oplysninger frem om den formodede gerningsmand.

Blomster til minde om Jo Cox uden for parlamentet i London. (Foto: © DANIEL LEAL-OLIVAS, Scanpix)

Der er kommet flere informationer frem om den gerningsmand, der formodes at stå bag drabet på den britiske Labour-politiker Jo Cox i går eftermiddag i den britiske by Birstall i Yorkshire, Nordengland.

Det fortæller DR-korrespondent Anna Gaarslev, der befinder sig i London.

- Britiske medier tegner et billede af en mand, som i hvert fald på et tidspunkt har haft tilknytning til højreradikale grupper, og en mand, som på et tidspunkt har haft psykiske problemer, siger hun.

Den britiske avis The Telegraph har talt med både en halvbror og lillebror til den formodede gerningsmand. Lillebroren fortæller ifølge The Telegraph, at gerningsmanden har kæmpet med psykisk sygdom, mens halvbroren ifølge avisen fortæller, at gerningsmanden led af OCD, som medførte tvangshandlinger og rengøringsvanvid.

Andre britiske medier har skrevet, at den formodede gerningsmand tidligere har udtalt sig om at være psykisk syg i britiske lokalaviser. Her har han fortalt, at han har fået medicinsk behandling, terapi og et job i den lokale park.

I de lokale medier har han beskrevet, hvor dejligt det er at komme ud og lave hårdt fysisk arbejde, når man nu har psykiske problemer, siger Anna Gaarslev.

Ifølge britiske medier har den 52-årige formodede gerningsmand gennem årene haft tilknytning til højrenationale grupper. AFP skriver, at den formodede gerningsmand har været medlem af det amerikanske højrenationale og nynazistiske netværk National Alliance.

- Hvorvidt han stadigvæk er tilknyttet, og om det har noget med det mord, han angiveligt begik i går eftermiddag, at gøre, det ved vi ikke, siger Anna Gaarslev.