DR i London: Valgkamp om premierministerpost vil handle om EU

De to tilbageværende kandidater var på hver sin side op til Brexit-afstemningen.

Andrea Leadsom (t.v.) var fortaler for, at Storbritannien skulle forlade EU, mens Theresa May (t.h.) har talt for at blive i EU. (Foto: CHRIS J RATCLIFFE © Scanpix)

Der er nu to kandidater tilbage i kampen om at blive Det Konservative Partis næste formand - og dermed også Storbritanniens nye premierminister.

Hvem af de to – Theresa May og Andrea Leadsom – der overtager adressen på Downing Street 10, afgøres til september.

Og valgkampen indtil da kommer til at handle om én ting, fortæller journalist i DR Nyheders journalist i London, Lasse Engelbrecht.

- Theresa May var for EU, hvorimod Andrea Leadsom var stjernen på forlad-siden. Derfor kan man godt være ret sikker på, at valgkampen kommer til at handle om EU, siger han.

- Hvornår og hvordan Storbritannien skal forlade EU, er et kæmpe spørgsmål, som ingen rigtig ved, hvordan skal besvares. Det kommer de her to til at kappes om.

Lasse Engelbrecht fortæller desuden, at håbet er, at den meget beskidte og brutale valgkamp, der ledte op til Brexit-afstemningen, nu er ovre.

- Det er to så erfarne og velovervejede typer. Folk håber derfor, at det bliver en seriøs valgkamp, og at det bliver noget helt andet end det, vi så op til Brexit-afstemningen.

Hvem af de to, der skal lede partiet og landet fremover, bliver afgjort af de omkring 150.000 partimedlemmer. Hvem de peger på, bliver annonceret 9. september i år.