DR i Molenbeek: Lokale spørger sig selv, om terror-anholdt har været der hele tiden

Han har været Europas mest eftersøgte mand siden november. Derfor overrasker det indbyggerne, at Salah Abdeslam måske hele tiden har opholdt sig i Molenbeek.

Politifolk holder skansen foran stedet, hvor Salah Abdeslam i går blev fundet og anholdt. (Foto: © Lasse Berg Sørensen, Lasse Berg Sørensen)

Lidt glasskår flyder stadig på gaden, og bygningens vinduer er spærret af.

Ellers er der ikke meget, der tyder på, at Europas mest eftersøgte mand, Salah Abdeslam, i går blev fundet og arresteret i bydelen Molenbeek i Bruxelles.

Det fortæller DR's udsendte journalist i Molenbeek, Lasse Berg Sørensen.

Han har her dagen derpå været rundt i bydelen, hvor han har talt med de lokale om Salah Abdeslam, som er en af de formodede gerningsmænd bag november måneds terrorangreb i Paris, der kostede 130 mennesker livet.

- Jeg har talt med en grønthandler, som har en butik på hjørnet ved den gade, hvor Salah Abdeslam blev arresteret, og han er chokeret og overrasket over, at Salah Abdeslam måske hele tiden har opholdt sig i området, siger Lasse Berg Sørensen.

Livet går videre i Molenbeek

Salah Abdeslam har siden angrebene i Paris været på flugt.

Fredag eftermiddag blev en større politiaktion dog sat i gang i Molenbeek, og her lykkedes det endelig belgisk politi at anholde Salah Abdeslam. Han er den første af dem, som formentlig var direkte involveret i terrorangrebene, der bliver fanget levende.

Den terrormistænkte og belgisk-fødte Salah Abdeslam blev i går anholdt efter politiaktioner i Molenbeen-bydelen Bruxelles. (Foto: handout © Scanpix) (Foto: © DSK)

Salah Abdeslams ene bror sprængte sig selv i luften under angrebene, mens Salah Abdeslam selv nåede at at flygte tilbage til Molenbeek i Bruxelles, hvor han er født og opvokset.

Ifølge Lasse Berg Sørensen er Molenbeek en bydel, der er kendt for sit lidt blakkede ry på grund af bydelens forbindelser til andre terrorangreb.

Det er da også det, der undrer mest i Molenbeek her dagen derpå, fortæller Lasse Berg Sørensen.

- Livet går igen sin vante gang i bydelen. Her er et hav af journalister og et par politifolk, men ellers er der ikke meget, der vidner om gårsdagens anholdelse. De lokale, jeg har talt med, forstår dog ikke, hvordan Salah Abdeslam har kunnet befinde sig i Molenbeek så længe uden at blive fundet, fortæller Lasse Berg Sørensen.

Salah Abdeslam er belgisk statsborger, men Frankrigs præsident, Francois Hollande, har krævet ham udleveret til retsforfølgelse i Frankrig. Salah Abdeslam nægter dog ifølge sin advokat at lade sig udlevere til Frankrig.