DR i Orlando: Mulig IS-forbindelse skaber mere frygt efter natklub-skyderi

Gerningsmand svor troskab til Islamisk Stat kort før angreb, og det gør folk endnu mere bange, fortæller DR’s korrespondent.

Gerningsstedet ved natklubben i Orlando, hvor mange stadig samles sent på aftenen amerikansk tid, fortæller DR's korrespondent Johannes Langkilde. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix)

Det skaber mere frygt i Orlando, at masseskyderiet på en natklub muligvis har forbindelse til terrorgruppen Islamisk Stat (IS).

Det fortæller DR’s USA-korrespondent Johannes Langkilde fra Orlando mandag morgen dansk tid kort efter endnu et besøg ved gerningsstedet.

- Når man får at vide, at der er en mulig terrorforbindelse til Islamisk Stat, så bliver folk endnu mere forfærdede, siger Johannes Langkilde.

Manden, der skød og dræbte 50 mennesker på en natklub i delstaten Florida, ringede inden angrebet til alarmcentralen og svor troskab til terrorgruppen.

Samtidig har nyhedsbureauet Amaq, der har tætte forbindelser til terrororganisationen, rapporteret, at kilder siger, at gerningsmanden Omar Mateen var IS-kriger.

Bidrager til frygten

Forbindelsen er dog ikke bekræftet, og myndighederne er ved at efterforske, om den er reel. Men bare muligheden gør folk ved gerningsstedet mere bange, forklarer Johannes Langkilde.

- De siger, at ethvert masseskyderi selvfølgelig er frygteligt, men når der er en eventuel terrorforbindelse, så synes folk, at det bidrager til frygten, og man ser det i et endnu større perspektiv, siger Johannes Langkilde fra Orlando.