DR i Ukraine: Betjentene bløder fra deres ansigter

Den meget kortlivede våbenhvile er afløst af voldsomme, blodige sammenstød i Kijev.

Den våbenhvile, som præsident Viktor Janukovitj og oppositionsbevægelsen blev enige om i går aftes, blev allerede tidligt i morges brudt og nu har kampene i Kijevs gader nået et voldsomt niveau, fortæller DR's udsendte reporter, Matilde Kimer.

- Det, der foregår er, at demonstranterne er brudt igennem brandbæltet, der ellers har adskilt demonstranter og politi.

- Jeg tror i hvert fald, at der er båret 25 svært tilskadekomne betjente væk, adskillige af dem bløder fra deres ansigter, fortæller Matilde Kimer fra Kijev.

Politiet bliver tuvnget tilbage

I øjeblikket er det demonstranterne, der dominerer i kampene, fortæller Matilde Kimer. Hun står bag politilinjerne og fortæller, at der løbende bliver båret sårede væk.

- Der bliver kastet molotovcocktails og fyrværkeri ned mod betjentene, der skyder med de her chokgranater og med deres rifler mod demonstranterne. Lige nu trækker politiet sig tilbage.

- Der er ikke noget der minder om våbenhvile her, understreger hun.

- Lige nu står der en betjent ved siden af mig, han bløder fra sit ben. Det er meget, meget voldsomme sammenstød.

Årsag til kampene kan ikke placeres

Ifølge Matilde Kimer er det i øjeblikket umuligt at se, hvem der startede kampene og brød våbenhvilen.

- Jeg hørte for omkring halvanden time siden de her chokgranater, som politiet kaster ind mod demonstranterne. Kort derefter kunne jeg se fra de videooptagelser, der hele tiden kører fra pladsen, at demonstranterne også begyndte at kaste med sten og molotovcocktails mod politiet, fortæller hun.

- Det ser fuldstændig grotesk ud. Hele Maidan-pladsen er simpelthen i bevægelse op ad gaden og kaster med fyrværkeri og sten i den retning, hvor jeg står.

Se urolighederne fra torsdag morgen i Kijev i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter