DR-journalist i Frankrig: Andenpilots liv gennemgås med tættekam

Familien til den tyske andenpilot, der tilsyneladende med vilje styrtede Germanwings-flyet tirsdag, er kommet til Marseille.

Tysk politi har fået travlt med at undersøge alt om den tyske andenpilot, der menes at stå bag flystyrtet i Alperne. (Foto: Fredrik von Erichsen © Scanpix)

Den tyske andenpilot, som ifølge den franske anklagemyndighed tilsyneladende har fløjet et Germanwings-fly ind i en bjergvæg i alperne med vilje, stod ikke på nogen terrorliste.

- Men tysk politi er ved at gennemgå hans liv med en tættekam og afhøre hans kære, siger Bjørn Willum, der er DR's journalist i Frankrig.

- Hans familie er kommet til Marseille, og de er på vej ud til ulykkesstedet. De bliver helt givet afhørt af fransk politi, siger han.

Selvmord eller attentat

Bjørn Willum hæfter sig ved, at den franske anklager ikke er i tvivl om, at andenpiloten styrtede flyet med vilje, og at der enten var tale om et selvmord eller et attentat.

- Ifølge den franske anklager kan man høre, at andenpiloten trykkede på knappen, der får flyet til at begynde nedstigningen, siger han.

På lydfilen, som er hentet ud af den sorte boks, kan man høre kaptajnen bede andenpiloten tage over. Derefter lyder det som om, at en stol glider tilbage og døren lukker. Anklageren siger derfor, at det er rimeligt at tro, at kaptajnen gik på toilettet.

Reagerer ikke på alarmer

- Bagefter kan man høre, at andenpiloten tager over, og at han trykker på knappen, så flyet begynder nedstigningen. Efter et stykke tid hører man på en intern telefon, at kaptajnen beder om at komme ind, men det får han ikke lov til, siger Bjørn Willum.

- I minutterne inden flyet rammer bjergvæggen hører man en person trække vejret, så andenpiloten er i live. Man hører slag på døren og alarmer går i gang, men han gør intet, siger han.

FacebookTwitter