En 17-årig går amok med økse og kniv i et tog mellem Treuchtlingen og Würzburg.
Et angiveligt deprimeret 18-årigt mobbeoffer dræber ni i et indkøbscenter i München.
En formodenligt jaloux mand dræber en gravid kvinde med en machete i Reutlingen.
Og i aftes detonerede en formentlig psykisk syg 27-årig en selvmordsbombe til en musikfestival i Ansbach.
Der er åbenlyst ingen sammenhæng mellem den seneste uges fire voldelige angreb i Tyskland. Men for mange tyskere føles det som terror, selv når det ikke er det, siger DR's Tyskland-korrespondent Michael Reiter.
- Det giver en følelse af, at man ikke kan gå ud i det offentlige rum uden at blive ramt af et eller andet forfærdeligt til hver en tid, siger Michael Reiter og tilføjer, at utrygheden kommer til udtryk på de sociale medier, i de tyske avisers ledere og hos dem, han taler med.
- Der en udpræget følelse af, at verden er at lave. Sådan var det allerede efter i fredags, hvor tyskerne oplevede blodbad nummer to på en uge.
Angreb gavner højrefløjen
De voldomme begivenheder kan meget vel give den islam- og indvandringskritiske tyske højrefløj ekstra vind i sejlene, vurderer Michael Reiter. For alle gerningsmænd har anden etnisk baggrund end tysk.
- For det nationalkonservative parti Alternative für Deutschland er det vand på møllen, når der er tale om terror. For det bekræfter dem og deres vælgere i deres meget heftige kritik af kansler Merkels flygtningepolitik, siger Michael Reiter.
- Selv når det ikke er terror, vil Alternative für Deutschland kunne slå på, at det multikulturelle projekt i Tyskland har fejlet, siger han.
Næste år er der valg i Tyskland, og alt tyder ifølge Michael Reiter på, at Alternative für Deutchland får et godt valg.