Tema Terror i Bruxelles

DR-korrespondent: Schaerbeek er ikke et sted, man forbinder med islamister

Bruxelles-bydelen har flere gange dannet ramme om jagten på terroristerne bag tirsdagens angreb.

Siden terrorangrebene i Bruxelles tirsdag har det belgiske politi gennemført en række politiaktioner, der har ført til flere anholdelser. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

Fredag eftermiddag kom Schaerbeek-bydelen i Bruxelles igen i offentlighedens søgelys, da belgisk politi stormede et hus og anholdte en mand i kølvandet på tirsdagens terrorangreb i byen.

Det var også i en lejlighed i Schaerbeek, at det dødelige angreb angiveligt blev planlagt.

Og en af terroristerne bag, Najim Laachraoui, kom oprindeligt derfra.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Men selvom Schaerbeek i de seneste dage er blevet koblet sammen med terror, er det ikke noget dårligt kvarter, fortæller DR's EU-korrespondent, Ole Ryborg.

- Der er et lille område i Schaerbeek omkring banegården, der er ret snusket, og hvor der sker kriminalitet. Men ellers er det et fint og helt almindeligt kvarter. Det er slet ikke som Molenbeek, siger han og henviser til den omstridte Bruxelles-bydel, der har udklækket flere islamiske terrorister i de seneste år.

Terrorhus i nedslidt del

Schaerbeek ligger nordøst for Bruxelles' centrum og strækker sig over mere end otte kvadratkilometer.

Små 130.000 mennesker har adresse der, og udover de etniske belgiere stammer en del af dem fra lande som Marokko og Tyrkiet.

Lejligheden, hvor terrorangrebet blev arrangeret, ligger i den lurvede og mere nedslidte del.

Men man skal blot gå ti minutter sydpå, før man kommer til nydelige veje med fire-fem-etages beboelsesejendomme, der leder tankerne hen mod Brooklyn-bydel i New York eller Notting Hill i London.

Forbinder det ikke med islamister

Ole Ryborg ved ikke, om det er overraskende, at terroristerne valgte at bruge Schaerbeek som tilholdssted.

- Men hvis man vil holde sig uden for politiets søgelys, er det nok godt ikke af være i Molenbeek, siger han og fortsætter:

- Schaerbeek er ikke et område, man forbinder med islamister, som man gør med Molenbeek, understreger han.