DR ved ransaget terror-bygning: "Jeg kunne ikke forstille mig, at nogen her kunne finde på at gøre sådan noget"

Schaerbeek-kvarteret i Bruxelles er kommet i myndighedernes søgelys efter gårsdagens terrorangreb.

- Der burde have været mere kontrol ved indgangen. Der burde have stået vagter ude foran, siger Jean Béret om terroren i lufthavnen i går. DR møder ham ved den bygning, som politiet natten igennem har ransaget.

Den lille, mørkhårede pige læner sig ud af vinduet og spejder ned mod hjørnet, hvor hendes gade, Rue Max Roos, møder den noget større Rue Princesse-Elisabeth.

Foran den grå, femetagers bygning har journalister fra det meste af verden taget opstilling med kameraer og korrespondenter, der reporterer hjem til deres seere.

Det er denne bygning, som politiet natten igennem har ransaget i forbindelse med gårsdagens terrorangreb i Bruxelles.

Jeg er chokeret

Det var her, de tre mistænkte havde holdt til, og politiet har blandt andet fundet eksplosiver med søm og et IS-flag.

- Jeg er chokeret, siger Salim Aoulad, der betragter optrinet lidt derfra.

- Jeg har boet her i 20 år, og jeg kender alle mine naboer. Jeg kunne ikke forstille mig, at nogen her kunne finde på at gøre sådan noget, siger han og fortsætter:

- Og jeg kender ingen af dem, der har udført de her angreb.

Ikke Molenbeek

Bygningen ligger i Schaerbeek-kvarteret i den nordøstlige del af Bruxelles.

Det er pænt, men lettere nedslidt kvarter, og det har ændret sig en del i de seneste år, siger Jean Béret, der bor tæt derpå.

- Det er ikke Molenbeek, siger han med henvisning til det indvandrertunge område i Bruxelles, som flere gang har været i myndighedernes søgelys i forbindelse med terrorsager.

- Men der er kommet mange udlændinge hertil fra mange forskellige lande. I begyndelsen var der mange muslimske indvandrere, siger han.

Hvorfor var der ikke mere sikkerhed?

Den islamiske terrorbevægelse IS har taget ansvar for gårsdagens angreb, og Jean Béret er ikke overrasket over, at tre terrorister angiveligt planlagde det her.

- Området har ændret sig meget.

Og han forstår stadigvæk ikke, hvorfor man ikke havde mere sikkerhed i Zaventem-lufthavnen, som i går blev ramt.

- Man kan jo bare gå ind. Der burde have været mere kontrol ved indgangen. Der burde have stået vagter ude foran, siger han.

Facebook
Twitter