Drab, eksplosioner og bombetrussel: Politiet beroliger borgerne i Malmø

Efter et voldsomt døgn signalerer politiet, at situationen er under kontrol.

Politiet har i dag sendt ekstra folk på gaden for at borgerne skal føle sig trygge. (Foto: JOHAN NILSSON © Scanpix)

- Man kan føle sig tryg i Malmø.

Sådan lød beskeden fra politiet i Malmø på et pressemøde i dag.

Men tryghed er nok ikke den fremherskende følelse blandt borgerne i den sydsvenske storby efter et voldsomt døgn med et skuddrab, en bombetrussel på Malmø Centralstation og to eksplosioner i nat.

pressemødet forsikrede to lokalpolitichefer fra Malmø om, at politiet har de nødvendige ressourcer til at tackle kriminaliteten i byen.

Politichef i det sydlige Malmø Erik Jansåker henviste til, at der er sket en "kraftig nedgang" i antallet er skudepisoder i Malmø i år. Til gengæld medgav hans kollega Andy Roberts fra det nordlige Malmø, at man lige nu oplever en stigning i antallet af eksplosioner.

Erik Jansåker tilføjede med henvisning til byens kriminelle miljø, at medmindre man arbejder i den "forkerte branche", er der ingen særlig risiko forbundet med at opholde sig i Malmø, hvor politiet har sendt ekstra betjente på gaden for at øge trygheden.

Her er, hvad politicheferne oplyste om det seneste døgns voldsomme episoder.

Truende mand er italiener

Den mand, som i går opførte sig truende og blev ramt af politiets skud på Malmø Centralstation, er ifølge politiet italiener.

Manden er ikke samarbejdsvillig, men selvom han havde flere forskellige pas på sig, føler politiet sig nu sikre på hans identitet.

pressemødet kunne politicheferne fortælle, at man ikke fandt noget farligt - som våben eller sprængstof - i mandens tasker.

Den italienske mand, der har arbejdet i Malmø et stykke tid, er nu sigtet for grove, alvorlige trusler.

Eksplosioner hænger sammen

Inden for en time blev Malmø i nat ramt af to eksplosioner: Den ene skete i opgangen til et lejlighedskompleks i bydelen Rosengården, mens den anden var rettet mod en lukket natklub i Adelgatan i centrum.

pressemødet var politiet mest optaget af sidstnævnte eksplosion.

Politichef Andy Roberts fortalte, at der har været flere eksplosioner uden for den samme natklub, og politiet mener, at sprængningerne hænger sammen.

Efterforskningen er inde i en "følsom fase", sagde Andy Roberts, som derfor ikke ville give yderligere oplysninger.

Bombeeksperter undersøger den lukkede natklub i Adelgatan i det centrale Malmø. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Efterlyser vidner til skuddrab

Omkring klokken 13 i går blev politiet tilkaldt til Hålsjögatan, hvor en 20-årig mand var ramt af skud. Manden døde senere af sine kvæstelser.

Politiet oplyste på pressemødet, at to mænd på 23 år og 29 år er anholdt for medvirken til drabet.

I forbindelse med skudepisoden efterlyser politiet vidner til en bilbrand på Fosievägen ved 18-tiden.

Senere på aftenen fik politiet en ny anmeldelse om skud på Vendelsfridsgatan.

Politiet mener, at drabet på Hålsjögatan, bilbranden på Fosievägen og skudepisoden på Vendelsfridsgatan kan hænge sammen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk