Drab på nigeriansk gadesælger ved højlys dag udløser vrede i Italien

Ingen forbipasserende greb ind, da en nigeriansk mand blev tæsket til døde.

En 39-årig nigeriansk gadesælger blev fredag eftermiddag tævet ihjel af en mand. Det har nu ført til protester og vrede. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

Igen og igen blev en 39-årig nigeriansk mand slået med en stok under et voldsomt overfald i den italienske kystby Civitanova Marche fredag eftermiddag.

Mens flere forbipasserende angiveligt filmede angrebet med deres mobiltelefoner, greb ingen ind, og den 39-årige gadesælger, Alika Ogorchukwu, endte med at dø af sine kvæstelser.

En 32-årig mand fra Salerno i Campania-regionen er siden blevet anholdt under mistanke for at stå bag.

Sagen vækker nu vrede i Italien, hvor drabet har fået hundredevis af nigerianske og italienske demonstranter på gaden i Civitanova Marche.

Se, hvordan demonstranter protesterede over det brutale overfald, der fredag eftermiddag kostede en 39-årig livet:

Ogorchukwu havde to børn og en kone, Charity Oriachi. Hun var blandt de fremmødte ved lørdagens demonstration i Civitanova Marche og talte til de fremmødte journalister.

- Jeg vil se den mand i øjnene og spørge ham, hvorfor han dræbte min mand. Der var så mange mennesker omkring ham, hvorfor var der ikke nogen, der hjalp ham? Jeg vil have retfærdighed nu, sagde hun ifølge den britiske avis The Guardian.

Politikere fordømmer overfald

Videooptagelser af episoden viser, hvordan den 32-årige formodede angrebsmand tvinger Ogorchukwu ned på et fortorv for at slå ham gentagende gange med en stok, der tilhørte Ogorchukwu.

Han sluttede med at stjæle den livløse mands mobiltelefon.

Ifølge italienske medier blev angrebet antændt, efter at Ogorchukwu "insisterende" havde henvendt sig til manden og hans partner for at sælge lommetørklæder og bede om småpenge.

Overfaldet, der fandt sted på en travl gade i byens centrum, blev optaget på flere overvågningskameraer.

Demonstranter samlede sig lørdag i havnebyen Civitanova, der ligger ud til Adriaterhavet. De ville markere deres vrede over, at en nigeriansk gadesælger dagen forinden blev slået ihjel ved højlys dag. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

I weekenden har det været heftigt debatteret, hvorfor ingen greb ind og forhindrede, at nigerianeren blev slået til døde, og flere italienske politikere fra både højre- og venstrefløjen har fordømt angrebet.

Enrico Letta, der er leder af det moderat venstreorienterede Demokratiske Parti udtrykker chok over episoden.

- En uhørt vildskab. En udbredt ligegyldighed. Intet kan retfærdiggøre det, skriver han på Twitter.

Højrefløjslederen Matteo Salvini udtrykte også sin forargelse over dødsfaldet og sagde ifølge BBC blandt andet, at "tryghed ikke har nogen farve."