Drabsmanden i Charleston tæt på at fortryde: Alle var søde imod ham

Dylann Roof dræbte ni i en kirke i Charleston. Men han havde nær ikke skudt, da han blev mødt med venlighed og accept.

Dylann Roof var ved at fortryde, før han gik amok i kirken. (Foto: Charleston County Sheriff's Office © Scanpix)

21-årige Dylann Roof var ved at fortryde i øjeblikket, før han begyndte at skyde omkring sig i Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston, South Carolina.Dylann Roof skød og dræbte onsdag aften ni personer i kirken. Morgenen efter blev han anholdt, og i dag tilstod han, at han var manden bag massakren.

Ifølge den amerikanske nyhedsstation NBC News var han tæt på at fortryde sit forehavende i kirken.- Han var tæt på ikke at gennemføre det, fordi alle var så søde mod ham, har han ifølge NBC News fortalt politiet.Efterfølgende besluttede han sig dog alligevel for at gennemføre sin mission.Skal have livstidPolitiet har kaldt forbrydelsen for hatecrime, og guvernør i South Carolina, Nikki Haley, mener, at Dylann Roof bør betale den ultimative pris for sin grusomme gerning.- Vi ønsker absolut, at han får dødsstraf, siger Nikki Haley.Gerningsmanden mødte op i kirken, som om han ville deltage i aftenens møde som alle andre.Han bad om at få lov at sætte sig ved siden af præsten, og en time inde i mødet begyndte han at skyde løs. Han dræbte seks kvinder og tre mænd heriblandt præsten.

En af de overlevende har fortalt, at Dylann Roof under sit forehavende sagde, at "afro-amerikanere er ved at overtage landet".- Den mistænkte gik ind i kirken og blev accepteret af dem, som om bare ville være en del af gruppen. Pludselig blev han meget aggressiv og voldelig, lyder et vidneudsagn.Dylann Roof fik ifølge udtalelser fra hans onkel en pistol i fødselsdagsgave i april. Men politiet har endnu ikke oplyst, om det er dette våben, der blev brugt under skyderiet i kirken.

Facebook
Twitter