To dræbt i Afghanistans forsvarsministerium

En Taliban har foreteget et angreb i det afghanske forsvarsministerium i Kabul. Den franske forsvarsminister var målet. Han slap uskadt.

I fredags blev politichefen i Kandahar i det sydlige Afghanistan, dræbt i et politihovedkvarter. Her bæres hans kiste til graven. (Foto: AHMAD NADEEM © Scanpix)

En mand, klædt i uniform, er trængt ind i det afghanske forsvarsministerium i Kabul. Han åbnede ild og nåede at dræbe mindst to soldater, inden han selv blev skudt.

Taliban har erkendt at stå bag angrebet. De siger, at det var planlagt så det faldt sammen med den franske forsvarsministers besøg i ministeriet. Ifølge franske kilder var forsvarsminister Gerard Longuet dog ikke på stedet under angrebet.

Det står ikke klart om gerningsmanden, som ud over skydevåben også bar en vest pakket med sprængstoffer, selv var soldat eller om han blot havde fået fat i en uniform og formået at komme fordi sikkerhedsvagterne.

Tredje blodige angreb på fire dage

Det er tredje gang på fire dage, at der har været angreb inden for specielt sikrede områder i Afghanistan.

I fredags trængte en mand i en politiuniform ind i et kraftigt sikret politihovedkvarter i Kandahar og dræbte en politichef.

I lørdags kom en selvmordsbomber i en afghansk hæruniform ind på en base i ørkenen i den østlige del af landet. Han dræbte fem udenlandske soldater og fire af deres afghanske kolleger.

Facebook
Twitter