Tema Terrorangreb i Spanien

Dræbte angrebsmænd fra spansk badeby bar falske bombebælter

De dræbte havde ifølge myndighederne ingen kendt forbindelse til jihadisme.

Syv personer blev såret ved angrebet i Cambrils. (Foto: DAVID GONZALEZ © Scanpix)

De fem personer, der i nat blev skudt og dræbt efter at have forsøgt at køre ind i folk på en havnepromenade i den spanske badeby Cambrils, havde iført sig falske sprængstofbælter.

Det oplyser Cataloniens regionale præsident, Carles Puigdemont, ifølge Reuters.

Noget lignende så man ved angrebet på London Bridge i juni. Her havde alle tre angrebsmænd spændt vandflasker viklet ind i gaffatape til kroppen, så det lignede selvmordsbælter.

Angrebet i Cambrils skete, efter at en hvid varevogn torpederede en folkemængde i storbyen Barcelona. Her mistede 13 personer livet.

Cambrils ligger 120 kilometer fra Barcelona, men indenrigsministeren i Catalonien, Joaquim Forn, har bekræftet, at de to angreb hænger sammen, dog uden at uddybe hvordan.

De fem mænd i Cambrils påkørte flere personer, før de blev skudt og dræbt af politiet.

Ingen tidligere forbindelse til jihadisme

Chefanklager ved den spanske højesteret Javier Zaragoza siger til det spanske nyhedsbureau Europa Press, at efterforskningen på nuværende tidspunkt ikke tyder på, at de formodede gerningsmænd bag angrebene i Barcelona og Cambrils tidligere er dømt i terrorsager eller har nogen kendt forbindelse til jihadisme.

Mens alle mændene fra Cambrils blev dræbt, er chaufføren fra angrebet i Barcelona stadig på fri fod.

Politiet har dog anholdt tre personer, men det vides ikke, hvad deres forbindelse til angrebene er.

De tre blev anholdt i to forskellige byer i Catalonien. To er blevet anholdt i Ripoll og den tredje i Alcanar syd for Barcelona, hvor der natten til torsdag skete en eksplosion i et hus, der næsten jævnede ejendommen med jorden.

Politiet mener også, at eksplosionen har forbindelse til de to angreb.