Drama i Middelhavet: Anti-flygtningeskib skulle have hjælp fra redningsskib

Højreorienterede aktivister har fået problemer til søs - og er havnet i en ironisk situation.

Anti-migrantskibet C-Star er her fotograferet, inden det fik problemer i Middelhavet. (Foto: © ANGELOS TZORTZINIS, Scanpix)

En gruppe højreorienterede aktivister, der sejler rundt i Middelhavet, er havnet i en ironisk situation.

Aktivisterne fra gruppen Defend Europe har fået problemer med deres chartrede skib, C-Star, og har udsendt et nødopkald til den italienske kystvagt, skriver blandt andre Huffington Post.

Defend Europe er taget til søs i protest mod de private organisationer, som har sendt skibe til Middelhavet for at redde migranter og flygtninge, der forsøger at komme til Europa via søvejen.

Men i dag fik Defend Europe selv hjælp fra et af de skibe, som de har sat sig for at bekæmpe. Italiens kystvagt beordrede nemlig det skib, som befandt sig nærmest C-Star om at komme til undsætning - og det viste sig at være skibet The Sea-Eye fra organisationen af samme navn, som redder migranter og flygtninge i Middelhavet.

Afviser hjælp

Da Sea-Eye nåede frem til C-Star, nægtede Defend Europe dog at modtage hjælp, oplyser Sea-Eye på Facebook.

Defend Europe talte forinden episoden ned på Twitter. Gruppen siger, at de havde et "mindre teknisk problem" på C-Star i løbet af natten, og at man i den forbindelse slukkede hovedmotoren. Det informerede man så andre skibe i nærheden om "i overensstemmelse med reglerne".

I et andet opslag fra Sea-Eye kommenterede formand Michael Buschheuer situationen - og ironien var til at få øje på:

- At hjælpe personer i nød er en pligt for alle, der er til søs - uanset deres oprindelse, hudfarve, religion og ånd.

Mange problemer

Defend Europes mission i Middelhavet har været forfulgt af problemer siden begyndelsen.

Skibet blev bremset i Egypten, og C-Stars besætning har - igen ironisk nok - været anholdt på Cypern, mistænkt for menneskesmugling, da mindst 20 personer fra Sri Lanka blev fundet ombord på skibet.

Senere forhindrede fiskere fra Tunesien anti-migrantskibet i at lægge til kaj i landet.

De seneste dage har ifølge Huffington Post været påfaldende stille omkring C-Star. Skibet har befundet sig ud for Tunesien - langt fra det oprindelige mål: Libyens kystlinje, hvorfra de fleste både med migranter og flygninge stævner ud.