Drengen fra Aleppo: Omran og hele hans familie overlevede

Den lille dreng Omran og hans mor, far og tre søskende slap nådigt fra bombeangreb. Men huset er jævnet med jorden, og familien er nu hjemløs.

  • Omran og hans søster i ambulancen. (Foto: © STRINGER, Scanpix)
  • Her var familiens hus i Aleppo. Det er ikke andet end en stak murbrokker. (Foto: © Abdalrhman Ismail, Scanpix)
  • Her boede familien. De er nu i sikkerhed et andet sted. (Foto: © Abdalrhman Ismail, Scanpix)
  • Billedet af Omran er allerede blevet et symbol på rædslerne i Aleppo. (Foto: © ho, Scanpix)
  • (Foto: © ho, Scanpix)
1 / 5

Onsdag aften omkring klokken 20 lokal tid blev flere bygninger i den oprørskontrollerede del af Aleppo i Syrien ramt af flere bomber i et angreb.

Det gik ud over fem-årige Omran Daqneesh og hans tre søskende, mor og far.

Otte mennesker blev dræbt i angrebet.

Hans tre søskende på et, seks og 11 år samt hans forældre blev alle gravet fri af murbrokkerne. Alle var sårede, men i live.

Det tog næsten en time at grave Omran fri fra ruinerne, og da han kom fri, blev han båret fra arm til arm, indtil han endte i en ambulance, fortæller fotografen bag det allerede ikoniske billede til The Telegraph.

- Alle de små børn blev sendt med en ambulance med det samme, men den 11-årige pige ventede på, at deres mor skulle blive reddet. Hendes ankel sad fast, fortæller fotografen Mohmoud Raslan, der filmede den lille chokerede Omran blive reddet og sat ind i ambulancen, til nyhedsbureauet AP.

Billeder viser storesøsteren sidde helt stille i ambulancen sammen med sin bror. Ifølge The Guardian blev de tre søskende på fem, seks og 11 år da også kørt til hospitalet sammen.

Omran var indlagt på hospitalet to timer, inden han blev udskrevet med det samme beskidte og blodige tøj på og en stor forbinding om hovedet og ned over hans venstre øje, hvor billederne fra ambulancen også viser en masse blod.

Den femårige drengs mor og et år ældre bror blev hårdt såret, men Omran slap nådigt, oplyser lægen, der behandlede ham. Men det vil nok tage lang tid at fjerne skrammerne han fik på sjælen, lyder det.

- Omran var i den samme tilstand af chok, som du så, at han var i i ambulancen også. Han var på samme måde – han græd slet ikke, mens hans øjne blev store, da han ankom til hospitalet og så alt blodet. Han forstod ikke, hvad der skete omkring ham, sagde lægen Mohammedd, da drengen var udskrevet.

- Da han endelig talte, spurgte han efter sin far, fortæller lægen til The Telegrapf.

Forældrene ville efterfølgende ikke tale med pressen af frygt for, at præsident Bashar al-Assads regime ville hævne sig over familiemedlemmer, der stadig bor i Assad-kontrollerede områder.

Hele bygningen er siden kollapset, og familien er nu hjemløs.

Ifølge CNN er familien dog i sikkerhed. De er blevet smuglet ud af Aleppo og lever nu hos noget familie et andet sted.

Krigen i Syrien begyndte for fem år siden – omtrent samme tid, hvor Omran blev født. Siden er knap 19.000 mennesker blevet dræbt i Aleppo, heraf 4.557 børn.