Drømmen om storkalifatet: Middelalderlig islam skal sikre IS sejr ved dommedag

Henrettelse af vantro og kampen mod de kristne ved dommedag. Se fire hovedpunkter i terrorgruppens drøm om international dominans.

Terrorgruppen Islamisk Stat venter tålmodigt på, at en 1.300 år gammel islamisk profeti går i opfyldelse. Den tilsiger, at Jesus vil hjælpe jihadisterne med at slå de vantro ihjel ved et stort slag i det nordlige Syrien. (Foto: ISLAMIC STATE VIDEO / HANDOUT © Scanpix)

Islamisk stat vil sejre over de ikketroende ved dommedag. Det forudsiger en islamisk profeti, som ekstremisterne higer efter at opfylde. 

Krigen mod andre religioner er central i terrorgruppens bestræbelser på at indføre en ekstrem fortolkning af islam, der har rødder tilbage til middelalderen.

Terrorgruppen kontrollerer et område på størrelse med Storbritannien, der fungerer som en stat. Med en ekstrem fortolkning af islam i hovedet og våben i hånden vil de udbrede kalifatet over hele verden. Se hvilke elementer, der indgår i IS' kamp for et internationalt kalifat herunder.

Territorium

Islamisk Stat har sendt et kort ud på Twitter, der viser, hvor meget af verden de forestiller sig vil være en del af kalifatet om fem år. Området strækker sig fra Spanien over til Kina og dækker hele Mellemøsten inklusiv Israel, samt Nordafrika, Grækenland, Pakistan og dele af Rusland.

https://twitter.com/HomSec/status/483662091304566784

 

Det er ovenstående billede, her lagt op af brugeren 'Homsec', som en twitterprofil tilhørende Islamisk stat lagde op i sommer.  

- Lovligheden af alle emirater, grupper, stater og organisationer bliver annulleret ved udvidelsen af kaliffens autoritet og ved ankomsten af hans tropper til området. Lyt til din kalif og adlyd ham. Støt din stat, der vokser hver dag, sagde talsmanden for Islamisk Stat, Abu Mohamed al-Adnani, da Islamisk Stat lagde kortet op i sommer, skriver Al Jazeera.

Dommedag

Islamisk Stat tror på en 1.300 år gammel islamisk profeti kaldet Malahim, der tilsiger at jihadisterne vil vinde kampen over de ikke-troende ved byen Dabiq i det nordlige Syrien. Ifølge dommedagsfortællingen vil de derefter udbrede kalifatet til resten af verden.

De vil dog ikke nå langt - profetien tilsiger, at en såkaldt anti-Messias vil dræbe jihadisterne til der kun er 5.000 tilbage. Dernæst vil Jesus, en vigtig skikkelse i Islamisk Stats ideologi, vende tilbage, slå anti-Messias ihjel og lede de resterende jihadister til sejr.

(© AL-FURQAN MEDIA)

- Den sidste time vil ikke komme, før romerne ankommer til al-A'mag eller Dabiq. En hær bestående af de bedste soldater fra jordens befolkning til den tid vil komme fra Medina for at kæmpe imod dem, siger Guds budbringer, profeten, i den islamiske tekst, som terrorgruppen referer til, skriver BBC.  

'Romerne' er et andet ord for kristne. Dabiq er også navnet på Islamisk stats officielle engelsksprogede blad.

Religiøs udrensning

Centralt i Islamisk stats ideologi er overbevisningen om at frafaldne muslimer, kaldet 'takfir', skal straffes med døden. En frafalden muslim kan være en, der sælger alkohol eller stoffer, går i vestligt tøj, barberer skægget af eller stemmer ved et valg. Verdens 150-200 millioner shiamuslimer er også i IS' skudlinje.

De betragtes som frafaldne, da de følger praksisser, der ikke beskrives i Koranen. Tilbedere af andre religioner kan undslippe døden ved at konvertere eller underkaste sig kaliffen og betale en speciel skat til kalifatet, kaldet 'jizya'.

Staten

Terrorgruppen IS er blevet kendt for at skære halsen over på fjender og holde kvinder som sexslaver. Men midt i barbariet er der opstået en vis orden og en regulær stat i den erklærede hovedstad, Raqqa, i Syrien.

En mand griller kød på gaden i Raqqa. Den arabiske tekst på det sorte banner svøbt om klokketårnet betyder Islamisk stat i Irak og Levanten, Raqqa-provinsen. (Foto: Stringer © Scanpix)

Den er finansieret af indtægter fra olie og gas og har vand og el. Ifølge aktivistgruppen 'Raqqa Is Being Slaughtered Silently' får IS penge ved at sælge cannabis til Tyrkiet, indføre skatter og ved at opstille internetcafeer.

- I dag er Islamisk Stat reelt en fungerende stat. Bevægelsen kontrollerer et enormt territorium. Den er ikke anerkendt af sine naboer. Men den tager ansvar for sit område og sin befolkning. Og den har en økonomi til at finansiere sig selv, siger Loretta Napoleoni, en italiensk journalist og forfatter til en nyligt udkommet bog om IS, til Politiken onsdag.