Drone med til at stoppe Gaddafis konvoj

Et fransk kampfly og en amerikansk drone hindrede Muammar Gaddafi i at flygte ud af Sirte.

Et ubemandet fly som dette - en såkaldt drone - var med til at stoppe Gaddafis konvoj der var på vej ud af Sirte. (Foto: Joel Saget © Scanpix)

Franske kampfly fik identificeret og stoppet den konvoj af biler, som skulle bringe den nu dræbte libyske diktator, Muammar Gaddafi, ud af fødebyen Sirte.

Det siger Frankrigs forsvarsminister, Gérard Longuet.

En kilde i det amerikanske forsvarsministerium bekræfter oplysningen og tilføjer, at også et ubemandet fjernstyret amerikansk fly - en såkaldt drone - deltog i angrebet mod Gaddafis konvoj.

80 køretøjer i konvoj

De franske fly blev kommanderet til området, efter der kom oplysninger om, at en stor konvoj bestående af op mod 80 køretøjer var ved at køre ud af Sirte.

Flyene affyrede advarselsskud, og derpå overtog styrker fra Libyens overgangsråd, TNC, fortæller Longuet.

- Konvojen blev stoppet i at køre videre, da den forsøgte at flygte fra Sirte, men blev ikke ødelagt af den franske intervention, siger ministeren.

Oprørere "tog Gaddafi ud"

Kort efter var TNC's soldater på stedet. De ødelagde bilerne og "tog oberst Gaddafi ud", siger Longuet.

- I de sammenstød blev køretøjerne ødelagt, folk blev såret og dræbt, og det var blandt dem, at Gaddafi også var, oplyser han.

Den unavngivne amerikanske kilde siger, at Predator-dronen havde ramt samme konvoj som de franske fly, men kilden kunne ikke bekræfte, hvorvidt Gaddafi befandt sig i en af bilerne.

Tv-billeder fra det sted, hvor kampflyene kastede deres bomber, viser adskillige totalt udbrændte køretøjer.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter