Droneoptagelser viser et oversvømmet og ødelagt Miami

Det vil vare længe, før folk får deres normale liv igen, fortæller USA-korrespondent Steffen Kretz.

Det okkerfarvede vand snor sig gennem flere af Miamis gader. Og træder man indenfor i haverne og husene, er der ligeså oversvømmet.

Efter orkanen Irmas rasen i weekenden står flere tusinde mennesker med et ødelagt hjem i Florida.

- Det vil vare længe, før folk får deres normale liv tilbage. Sidst en orkanen væltede strømforsyningen i Miami, gik der to måneder, inden der var lys i husene igen, fortæller DR's korrespondent i USA, Steffen Kretz, der har besøgt et af de ødelagte områder i millionbyen Miami på Floridas østkyst.

Her er næsten alle huse oversvømmet, og ifølge Steffen Kretz er de fleste svære at redde.

- De er bygget af træ, og træ suger vand som en svamp, så alt skal ud og genopbygges. Derudover er alt indbo forurenet, fordi vandet er blandet med indhold fra septiktanke og affald, som orkanen har ført med sig, siger han.

Florida blev hårdt ramt af orkanen Irma, der især hærgede på vestkysten. I den amerikanske delstat er omkring 4,4 millioner mennesker stadig uden strøm.

Og der kan gå lang tid, før det ændrer sig. Ifølge CNN skal de fleste indbyggere forberede sig på, at der ikke er strøm før i weekenden eller om et par uger.

Floridas guvernør Rick Scott har gjort det klart, at det er afgørende at få strømforsyningen hurtigt op at køre igen på grund af de varme temperaturer i staten.

- Efter at have besøgt flere centre og talt med folk, der er blevet evakueret på grund af orkanen Irma, er den vigtigste ting, jeg hører fra familierne, at de vil have deres strøm tilbage, siger han ifølge CNN.

Flere tusinde medarbejdere fra Floridas forsyningsselskaber arbejder på højtryk for at rette op på skaderne.

I videoen nedenfor kan du få et overblik over orkanen Irmas ødelæggende rute gennem det caribiske hav og amerikanske stater.

I videoen her kan du få overblikket over orkanen Irmas ødelæggelser.