Dronning Elizabeth hylder byer for håndtering af terror

Den britiske monark ser frem til at byde nye medlemmer af kongefamilien velkommen i det nye år.

Dronning Elizabeths juletale er optaget, og den sendes senere i dag i Storbritannien og 51 Commonwealthlande. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © John Stillwell)

Dronning Elizabeth II hylder i sit årlige julebudskab byerne London og Manchester for deres håndtering af ekstremisters terrorangreb tidligere i år.

- Det har været mit privilegium at besøge unge overlevende fra angrebet på en koncerthal i Manchester, sagde monarken i sin juletale, der er optaget og sendes senere i dag i tv i Storbritannien og i de 51 andre Commonwealthlande.

Ved angrebet i Manchester blev 22 mennesker dræbt, og London er rystet af angreb to gange.

- Jeg betegner mit besøg hos overlevende på et hospital som et privilegium, fordi de patienter, som jeg mødte, var et forbillede for os alle i kraft af deres tapperhed og modstandsvilje, siger hun.

Dronning Elizabeth priser også sin mand, den 96-årige prins Philip, som tidligere i år trak sig tilbage fra de fleste af sine offentlige pligter. Hun roser blandt andet Philip for hans "stærke støtte og unikke humoristiske sans".

Det er første jul, hvor familien er sammen med prins Harrys forlovede, den 36-årige skuespiller Meghan Markle.

I sin relativt korte tv-tale siger dronning Elizabeth, at kongefamilien ser frem til at byde nye medlemmer velkommen næste år - en øjensynlig henvisning til Markle og til en baby, som prins William og hans kone venter i foråret.

/ritzau/

Facebook
Twitter