DR's reporter i Ukraine melder om fortsatte hede kampe i Bakhmut, mens Wagner-chef afviser snarlig erobring

DR er taget tæt på den ukrainske by, hvor nogle af de hårdeste kampe i krigen har fundet sted.

Bakhmut i det østlige Ukraine er genstand for nogle af krigens hårdeste kampe. (Foto: © LIBKOS, Associated Press)

Bakhmut har længe været centrum for nogle af de hårdeste kampe i krigen og er blevet kaldt kødhakkeren grundet de store tab til begge sider.

Og i dag har Wagner-chefen, Jevgenij Prigozjin, gjort det klart med en besked på Telegram, at kampene ikke lader til stoppe foreløbigt.

Og det billede genkender DR Nyheders journalist i Ukraine Louise Brodthagen, der befinder sig meget tæt på den østukrainske by.

Russerne kontrollerer 95 procent af byen, og det er derfor ikke muligt for DR at komme helt ind i Bakhmut. Men fredag har hun sammen med fotograf Emil Hennings besøgt en ukrainsk mortérenhed (mortér er et krumbanevåben anvendt til at sende granater ind over fjenden, red.), der kæmper mod de russiske styrker i udkanten af Bakhmut.

- De siger, og det kunne vi også selv mærke, at det er utrolig hedt. Det er svært mod Wagner-soldaterne, men de fortsætter, og det er et ekstremt hedt område, siger hun.

Herunder fortæller Louise Brodthagen fra Toretsk 30 kilometer fra Bakhmut, hvad de oplevede under besøget tæt ved byen.

Usikkerhed, om status på kampene

Russiske styrker har vundet territorium i Bakhmut efter intensive angreb i dag, men de har ikke vundet kontrollen, og kampene fortsætter.

Det skriver Ukraines viceforsvarsminister, Hanna Maliar, på beskedtjenesten Telegram.

Ødelæggelserne i Bakhmut er omfattende, som det også fremgår af videoen øverst i denen artikel. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)

Men der er ikke korte udsigter til, at russiske styrker får løst opgaven med at erobre den østukrainske by Bakhmut, hvor krigen mellem Ukraine og Rusland for alvor har centreret sig de seneste måneder.

Det siger Jevgenij Prigozjin, som er chef for lejehæren Wagner-gruppen, ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

- Det er usandsynligt, at Bakhmut bliver erobret i morgen eller i overmorgen, skriver han på Telegram.

Ukrainske soldater i Bakhmut har tændt et bål med krudt for at holde varmen. (Foto: © Aris Messinis, Ritzau Scanpix)

Wagner-Gruppen har været en central del af Ruslands krig i Ukraine, og den står i forreste geled på russisk side i slaget om Bakhmut, en by i Donbas, hvor der før krigen boede omkring 70.000 mennesker.

Rusland har længe varslet, at en total erobring af byen har været forestående, men Prigozjin afviser nu, at det kommer til at ske inden for de næste par dage. Den russiske regering har længe ellers hævdet, at de russiske styrker gjorde fremskridt i byen, og at en reel erobring var lige på trapperne.