DR's USA-korrespondent: Trumps snak om 'størrelsen' kan have svækket ham

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er under stort pres fra flere sider.

"Ser de her hænder små ud?" Trump demonstrerer størrelsen på sine hænder som dokumentation for, at størrelsen andre steder heller ikke fejler noget. (Foto: REBECCA COOK © Scanpix)

Om Trumps "størrelse" hænger sammen med hans kvalifikationer til at blive USA's næste præsident, ser de amerikanske vælgere ud til at tvivle på.

- Det lader til, der er en grænse for, hvor meget amerikanerne kan overskue at høre, mens de drikker aftenskaffe, siger DR's USA-korrespondent, Stéphanie Surrugue, om 'udrustnings-emnet', som Trump bragte op forleden.

- Donald Trump valgte at blære sig med, at han er meget veludrustet rent fysisk. Det grovhedsniveau gik Marco Rubio med på, og det ser ud til, at de begge to har fået et par slag over snuden for det, siger hun.

Den seneste uge er Trump blevet beskudt fra flere sider. Selv republikanske politikere har kritiseret ham, og Fox News gik i et interview meget kritisk til hans økonomiske regnestykker på sundhedsområdet.

- Det republikanske parti har besluttet sig for at rotte sig sammen mod Donald Trump. Og når man kigger på valgresultatet her fra Super Saturday, så ser det ud som om, at oprøret mod Trump har hjulpet. Han er hårdt presset af Ted Cruz, siger hun.

Derudover mener mange vælgere, at Donald Trump tøvede for længe med at tage afstand fra Ku Klux Klan, siger Stéphanie Surrugue

Clinton lægger afstand til Sanders

På den demokratiske side er dramaet af en lidt anden karakter.

- Status er, at Bernie Sanders har klaret sig overraskende godt. Han har høstet to stater her på Super Saturday, mens Hillary Clinton har høstet én, nemlig Louisiana.

- Men det ændrer ikke på hele magtkampen hos demokraterne, fordi Louisiana er en kæmpestor stat, og det er faktisk lykkes Hillary Clinton at lægge en lille smule mere afstand til Sanders, siger Stéphanie Surrugue.

Klik for play