Dubai: Filmede kontroversielt overfald og blev anholdt

Politiet i Dubai har anholdt en person, der filmede et overfald og lagde det på Youtube.

En offentlig ansat i Dubai overfalder en inder i trafikken under ramadanen, hvilket skaber debat på sociale medier. Manden, der optog og delte videoen på sociale medier, er efterfølgende blevet anholdt. (© Youtube)

Politiet i Dubai har anholdt en person, der filmede et overfald og derefter lagde det på Youtube. Overfaldsmanden, der er ansat hos myndighederne i Dubai, er også anholdt. Det skriver Aljazeera.com.

Overfaldet skete efter et sammenstød i trafikken i Al Muraqqabat-bydelen i Dubai. En mand fra Indien kørte med sin varevogn ind i en stor firehjulstrækker, som blev kørt af en lokal mand. Manden gik derefter over til varevognen og overfaldt føreren med slag - blandt andet med hans 'aga', der er den ring, der holder den arabiske hovedbeklædning fast.

Inden det bliver alt for voldsomt blander flere andre mænd sig og får stoppet den rasende fører af firehjulstrækkeren. Han er siden blevet anholdt af politiet, men han er ikke den eneste.

Overfaldsvideo gik viralt

En forbipasserende valgte nemlig at filme overfaldet, og det er ikke ulovligt. Det var det til gengæld, da han lagde det på Youtube, hvor videoen er blevet set cirka 200.000 gange. Han er derfor blevet anholdt for at dele overfaldsvideoen.

- Hvis man filmer en ulovlig handling skal materialet afleveres til politiet og ikke deles på internettet, skriver politiet i Dubai fra deres Twitter-profil som begrundelse for anholdelsen.

Skabt debat i Dubai

Ifølge den offentlige anklager har sagen udviklet sig, efter den blev lagt ud på sociale medier som Youtube og Liveleak.

- Til at begynde med var det en almindelig sag om et overfald, men da den blev lagt på Youtube, gik den viralt på sociale medier og har siden skabt ophidset offentlig debat, siger advokat Mohammad Abdullah Al Redha til Gulf News.

Det er dog ikke, fordi overfaldet er synderlig voldsomt, at det har skabt debat i Dubai. Det er nærmere de signaler, der ligger i, at en velstående offentlig ansat overfalder en udlænding samt, at man kan blive anholdt for at dele en video af et overfald.

- Det er blevet en sag om foragt og diskrimination, især fordi det er ramadan - måneden for nåde og tilgivelse, forklarer anklageren.

Risikerer et års fængsel

Overfaldsmanden risikerer op til et års fængsel samt en bøde på 15.000 kroner for overfaldet på den indiske mand.

Den mand, der optog og delte videoen af overfaldet, som ifølge politiet var den direkte årsag til, at sagen overhovedet blev taget op, er endnu ikke blevet tiltalt. Politiet forventer dog at han kommer for en domstol.