Ebola: 3.439 er nu døde under epidemi

Verdenssundhedsorganisationen WHO oplyser, at mindst 46 procent af de smittede under ebola-epidemien er døde. Tallet er opgjort til 3.439.

WHO frygter, at antallet af ebola-smittede i november vil være 20.000, mens amerikanske eksperter frygter, at mellem 550.000 og 1,4 millioner kan være blevet smittet til januar. (Foto: Ahmed Jallanzo © Scanpix)

Antallet af personer, som er bekræftet døde af ebola, er steget til mindst 3.439, oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO.

I alt havde WHO 1. oktober registreret 7.492 personer, som er smittet af det dødelige virus.

De vestafrikanske lande Liberia, Sierra Leone og Guinea er hårdest ramt af sygdommen, mens otte mennesker er døde af ebola i Nigeria.

Giver alvorlige blødninger

Ebola medfører alvorlige blødninger, og smitten overføres gennem kontakt med blod og andre kropsvæsker.

WHO frygter, at antallet af smittede frem til november når op på 20.000, mens amerikanske eksperter frygter, at mellem 550.000 og 1,4 millioner kan være blevet smittet til januar i Vestafrika, hvis der ikke gøres mere.

Nødhjælpsorganisationen Red Barnet advarer om, at fem personer bliver smittet med ebola hver time i Sierra Leone. Hvis udviklingen fortsætter vil ti personer i slutningen af måneden blive inficeret hver time.

/ritzau/Reuters

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter