Efter Ankara-angreb: Erdogan vil udvide Tyrkiets terror-definition

Tyrkiets præsident vil slå hårdt ned på dem, der støtter terror - det inkluderer lovgivere, akademikere, journalister og aktivister.

Opfordringen fra Tyrkiets præsident kommer efter søndagens bombeangreb i hovedstaden Ankara, der dræbte 37 personer. (Foto: ADEM ALTAN © Scanpix)

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, opfordrer sit land til at redefinere terror og terrorister, så landets juridiske rækkevidde udvides til at omhandle alle, der, ifølge Erdogan, støtter terror - deriblandt lovgivere, akademikere, journalister og aktivister.

- Enten er de på vores side eller på terroristernes side, sagde Erdogan i en tale her til aften ifølge nyhedsbureauet AP.

Erdogan udvidede sit synspunkt og tilføjede, at ’der ikke er nogen forskel på en terrorist, der bruger en pistol eller en bombe, og terrorister, der bruger deres position eller kuglepen i terroristernes ærinde.’

Opfordringen fra Tyrkiets præsident kommer efter søndagens bombeangreb i hovedstaden Ankara, der dræbte 37 personer.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, udtalte tidligere mandag, at der var 'stærke indikationer' på, at søndagens angreb blev udført af kurdiske oprører. Man afventer DNA-resultatet, der skal identificere to mulige gerningsmænd.

Den ene gerningsmand menes at være et kvindeligt medlem af den militante kurdiske gruppe PKK, mens den anden formodede gerningsmand skulle være en mandlig tyrkisk statsborger med forbindelse til PKK.

Erdogans opfordring til at udvide landets terrordefinition ser ud til at være rettet mod det pro-kurdiske parti, HDP, der af Erdogan bliver beskyldt for at være den politiske gren af PKK, samt oppositions-journalister og akademikere, der i forvejen er underlagt et stærkt pres fra myndighedernes side, hvis de ytrer sig negativt om præsidenten og hans beslutninger.