Efter Batman-massakren: Guvernør undviger spørgsmål om våbenkontrol

Colorados guvernør vil ikke kommentere, om han mener, det er på tide at stramme op for tilgængeligheden af skydevåben i USA.

Colorados guvernør John Hickenlooper (til højre på billedet) vil ikke kommentere, om han mener, det er på tide at stramme op for tilgængeligheden af skydevåben i USA. (Foto: Jeremy Papasso © Scanpix)

Debatten om bedre våbenkontrol er igen blusset op i USA efter denne uges massakre i Denver-forstanden Aurora, hvor den 24-årige James Holmes dræbte 12 og sårede 50 under en filmpremiere.Men guvernøren i delstaten Colorado, John Hickenlooper, vil ikke kommentere, om han mener, det er på tide at stramme op for tilgængeligheden af skydevåben, fortæller den amerikanske netavis Huffington Post.

- Som jeg ser på det, var det ikke et Colorado-problem, men et menneskeligt problem, lød det undvigende svar, da John Hickenlooper var gæst i tv-stationen ABC's program This Week.- Vi har mange våben i dette land og mange flere skudtilfælde end i mange andre lande, men selv hvis man ikke frit kunne købe våben, så var den her fyr djævelsk. Han ville have fundet sprængstof, giftgas eller noget andet. Han ville have gjort et eller andet andet for at skabe dette skrækscenarie, sagde han.Obama og Romney skal fremlægge deres planerKort efter skuddramaet i Colorado bad New Yorks magtfulde borgmester, Michael Bloomberg, præsident Barack Obama og hans republikanske modkandidat, Mitt Romney, om at fremlægge deres planer for en stramning af våbenloven.

- Måske er det på tide, at de to mennesker, som vil være USA's præsident, star frem og fortæller, hvad de vil stille op, for det er åbenlyst et problem I hele landet, sagde Bloomberg.Det var også i Colorado, at en af USA's værste skoleskyderier foregik, da to elever fra Columbine High School skød og dræbte tolv elever og en lærer, mens yderligere 24 blev såret.

Facebook
Twitter