Efter eksplosion ved boligblok: Svensk politi søger tip om ladcykel

Sprængladningen, der forårsagede en eksplosion i Linköping, kan have været placeret på en cykel, mener politiet.

Efter flere dages intens efterforskning kan svensk politi stadig ikke oplyse om, hvad der ligger til grund for den voldsomme eksplosion, som fandt sted ved en boligblok i det centrale Linköping i det sydlige Sverige fredag morgen.

Men politiet er måske kommet lidt tættere på svaret på, hvordan eksplosionen opstod, og derfor ønsker man at komme i kontakt med alle, som måtte have set en ladcykel i kvarteret omkring Hamngatan/Ådalagatan fredag morgen, men også tidligere, oplyser politiet.

Også ejere af ladcykler, som kan have befundet sig i området, må gerne kontakte politiet, der samtidig har frigivet et billede af cykeltypen.

Hvis man har set denne type cykel i området, hvor eksplosionen fandt sted, skal man kontakte politiet, lyder opfordringen. (Foto: Offentliggjort af svensk politi)

Sprængladning formentlig lagt i cyklen

Efterforskningsleder Magnus Skoglund siger, at de tekniske undersøgelser fortsat pågår, og at der stadig ikke er nogen mistænkte.

Men politiet arbejder ud fra en formodning om, at sprængladningen var i ladcyklen, som blev placeret ved boligblokken.

- Vi ved, at der fandtes sådan en cykel i området, siger Magnus Skoglund til den svenske avis Aftonbladet, men han vil dog ikke bekræfte, at der er fundet dele af en ladcykel.

En af teorierne har ifølge avisen været, at bomben har været placeret i et cykelskur ved en opgangsindgang.

Efterforskningslederen vil dog ikke afvise, at eksplosionen kan være sket ved en fejl, og at den kan have været rettet mod et andet specifikt mål.

250 lejligheder er blevet helt eller delvis ødelagt efter eksplosionen, som skadede 25 personer, hvoraf tre måtte køres på sygehuset. Alle er dog udskrevet igen.

Svensk politi anser det stadig for det mest sandsynlige, at eksplosionen kan være knyttet til byens kriminelle miljø, men endnu er intet bekræftet.

Spekulationer om, at eksplosionen skulle være forbundet til en formodet igangværende konflikt mellem forskellige rockergrupperinger, heriblandt gruppen No Surrender, er blevet afvist af gruppens leder, Geofrey Kitutu.

- Det er ikke et angreb mod os. Vi har ingen forbindelse til ejendommen, og ingen af vores medlemmer har forbindelser til det, siger han til svenske SVT.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk